Stjärnparen gick igenom skilsmässor samtidigt

avBenjamin Ekroth

Ryktena om paret har pågått länge – men nu är det officiellt

1 av 2 | Foto: SANNA SJÖSWÄRD
Erik Haag och Lotta träffades genom programmet ”Landet brunsås”, som de gjorde tillsammans med Henrik Schyffert.

Att programledarparet i SVT:s ”Historieätarna” också är ett par privat har det ryktats länge.

Både Erik Haag och Lotta Lundgren gick igenom skilsmässor ungefär samtidigt.

Efteråt skrev ex-frun Martina Haag en uppmärksammad bok om hur separationen gick till.

2013, slog skilsmässan mellan Erik och Martina Haag ned som en bomb. Paret var gifta i 18 år, har fyra barn tillsammans och vann ”På spåret” 2012.

Bara några månader efter att Erik och Martina Haag ansökte om skilsmässa skilde sig också Lotta Lundgren. Spekulationerna om en romans mellan Haag och Lundgren kom snabbt i gång, men de har hela tiden konsekvent vägrat kommentera sitt förhållande.

– Jag skilde mig härom­året från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många inblandade. När det kommer till media så hanterar jag skilsmässan genom att inte snacka om den så mycket, sa Erik Haag i en intervju med Café.

I samma intervju ville inte Haag kommentera sambandet med Lotta Lundgrens separation.

”Otroligt sträng”

– Jag skulle aldrig våga kommentera Lottas skilsmässa. Hon är väldigt snäll men kan bli otroligt sträng.

Erik Haag, och Lotta Lundgren träffades för första gången i programmet ”Landet brunsås” som de gjorde tillsammans med Henrik Schyffert för SVT 2010. Två år senare gjorde Haag och Lundgren succé med ”Historieätarna” som i november gör sin sista säsong i SVT. Kemin mellan programledarduon framför kameran gick inte att ta miste på. Det spädde på spekulationerna efter deras uppmärksammade separationer.

Kär i programledare

Förra året gav Martina Haag sin version i boken ”Det är något som inte stämmer”. I den verklighetsinspirerade skilsmässoromanen blir maken kär i sin programledarkollega som han gör en populär tv-serie tillsammans med.

ARTIKELN HANDLAR OM