Här dricker hon blod – i svensk tv

avLouise Åström

NÖJE

Var inte beredd på oväntade ingrediensen: ”Jag är ingen vampyr”

1 av 4

En klunk blod och omedelbar chock.

Amerikanen Anna LoPinto var inte beredd på att en av ingredienserna i SVT:s program ”Allt för Sverige” skulle vara riktigt blod.
– Jag trodde att det skulle vara saltvatten och karamellfärg, säger hon till Nöjesbladet.

I det andra avsnittet av ”Allt för Sverige”, SVT:s serie där tio svensk-amerikaner söker sina svenska rötter, ska det lagas pitepalt, blodbröd och leverpalt. Inför matlagningen får amerikanerna en kista med ingredienser. Där i finns bland annat en flaska med blod.

En diskussion utbryter kring om det faktiskt är riktigt blod i flaskan och deltagaren Anna LoPinto, 26, beslutar sig för att smaka på innehållet.
– Jag antog att de inte skulle lägga riktigt blod i kistan men när jag tog en klunk blev jag väldigt överraskad. Det var ljummet och var definitivt blod. Jag trodde att det skulle vara saltvatten och karamellfärg, säger hon till Nöjesbladet.

Hon fortsätter:

– Det var hemskt. Men jag tog bara en liten klunk. Jag drack det som att det var 'moonshine'.

”Är ingen läskig vampyr”

Anna LoPinto berättar att hon jobbar och har jobbat på flera rancher vilket har gjort att hon inte är speciellt lättäcklad.
– Jag har sett djur bli kastrerade. På en ranch är du väldigt sammansvetsad med djuren och deras liv- och dödsprocess, så det är inte första gången jag är nära djurblod. Men jag är ingen läskig vampyr! Jag söker inte upp djurblod.

Tummen upp för blodbröd

Någon som var mer lättäcklad var deltagaren Jason Blohm, 50, som tyckte att Anna var sjuk som drack blod och reagerade med att gå och kräkas.
– Jason är underbar och jag avgudar honom men ibland måste man vara tuff.

Trots blodchocken uppskattade deltagarna blodbrödet. Jason inkluderad.
– Det smakade gott. Av alla maträtter vi provade så var blodbrödet en av de lättare att äta. Paltens konsistens var lite slajmig men jag vet inte om vi lagade den helt rätt, säger Anna LoPinto.

Avsnitt två av ”Allt för Sverige” sänds söndag 30 oktober klockan 20.00 i SVT1.

ARTIKELN HANDLAR OM