All Saints: Oro för rynkor – inte musiken

1 av 3 | Foto: Natalie Appleton, Shaznay Lewis, Melanie Blatt och Nicole Appleton i All Saints.
NÖJE

Never say "never ever" again.

Brittiska All Saints återförenas efter ett decennium – och gänget oroar sig inte för om comebacken blir ett fiasko.

– Ingen oro för plattan. Bara för några rynkor, säger Melanie Blatt till Nöjesbladet.

Brittiska All Saints har en stormig men framgångsrik karriär bakom sig – med tolv miljoner plattor sålda världen över. 2001 splittrades gänget efter ett storbråk mellan Natalie Appleton, 42, och Shaznay Lewis, 40, om vem som skulle ha en militärjacka under en plåtning. De återförenades 2006, gjorde en platta, och gick skilda vägar igen.

Tio år senare är comebacken ett faktum. Shaznay Lewis återfick suget att skriva ny musik åt bandet, och de försäkrar sig om att stämningen är god.

– Vi har jättekul, säger Melanie Blatt, 40, till Nöjesbladet över en sprakande telefonlinje, som ibland lämnar över luren till Natalie Appleton.

– Vi är respektfulla mot varandra och tar hänsyn till varandras åsikter. Det gör oss till ett starkare band. Vi var också unga förra gången, och vi saknade våra hem hela tiden. Det var en annan tid och vi är mer "chill", fortsätter Blatt.

Ingen agenda

Lusten att göra comeback kom när de turnerade med Backstreet boys 2014 i Storbritannien.

– Nu har vi ingen agenda. Vi älskade det som Shaz hade skrivit och det hon gjorde blev en reflektion av vilka vi är som människor och även vår mognad. Det är All Saints, men 20 år senare, säger Melanie Blatt.

Låten ”One strike” ska vara inspirerad av konversationer mellan Nicole Appleton, 41, och Shaznay Lewis om uppbrottet mellan Nic och Liam Gallagher.

– En av Shaznays talanger är att skriva känslor som många känner. Hon tog många influenser från vad vi alla gick igenom i våra separata liv. Och även sådant hon själv har gått igenom. Det är definitvt en personlig skiva, säger Melanie Blatt.

Den här gången har de ingen prestationsångest. Comebacken har sin grund i att de vill umgås med varandra.

– Det handlar inte längre om att ha hitlåtar som får förstaplaceringar i olika länder. Vi gör det för oss själva och fansen, säger hon.

”Njutit av att inte vara i rampljuset”

Sammanlagt har gänget numera sex barn. Natalie Appleton är gift med The Prodigys Liam Howlett.

– Åtminstone jag har njutit av att inte vara i rampljuset. Vi har varit med våra familjer, och allt sådant. Det har varit ett underbart decennium, säger Melanie.

De har gjort familjegrejer i grupp. Träffats med barnen.

– Men Melanie har ju bott på Ibiza så hon har inte varit med lika mycket, säger Natalie Appleton.

Den 4 april gör de comeback med en livespelning i London. Plattan ”Red flag” släpps den 8 april.

– Vi skulle älska att komma till Sverige. Jag älskar Stockholm. Det är så vackert. Och så kallt, säger Natalie.

Appleton och Blatt konstaterar att de är stolta över vad de har lämnat efter sig så här långt.

– ”Never ever” har på sätt och vis ändrat människors liv då det blivit både en uppbrottslåt och en bröllopslåt. Det är väl det mest speciella vi kan ta med oss från det förflutna, säger Blatt.

ARTIKELN HANDLAR OM

All Saints