”Prison break”-stjärnan efter fetthånet: ”Var självmordsbenägen”

NÖJE

Togs bort efter känslofyllt inlägg

1 av 2 | Foto: Dominic Purcell och Wentworth Miller kan fly undan rättvisan i nya avsnitt av ”Prison break” nästa år.

Prison Break-stjärnan Wentworth Miller hånas för sin viktökning i en ny meme.

Nu svarar skådisen genom att berätta sanningen bakom bilden som spridits på nätet.

”Jag var självmordsbenägen då”, skriver han i ett känslofyllt inlägg på Facebook.

Han gjorde sig känd hos den breda massan efter att ha spelat rollen som ”Michael Scofield” i den populära tv-serien ”Prison Break”.

Men när serien var över valde Wentworth Miller, 43, att delvis dra sig tillbaka från skådespelandet och att hålla en låg profil.

”Haft problem med depressioner sedan barnsben”

Året efter att sista säsongen visades, 2010, led Miller av svåra depressioner, vilket fick honom att gå upp i vikt.

Sedan dess har flertalet bilder publicerats på internet där man jämfört Millers kropp i serien med hur han såg ut perioden efteråt. Och nu har ytterligare en börjat spridas på nätet.

I inlägget, publicerat av ”The LAD Bible” på Facebook, visas en före/efter-bild på stjärnan med rubriken: ”När man bryter ut ur fängelset och får veta om McDonald's monopol...”

Svarar i känslofyllt inlägg

Inlägget fick skådespelaren att reagera, och i ett långt inlägg på sin officiella Facebook-sida berättar nu Miller sanningen bakom bilden.

I inlägget skriver han att han under hela sitt liv lidit av svåra depressioner i perioder, och att han var självmordsbenägen under perioden när bilden togs.

”I dag har jag sett att jag är subjekt i en ny internet-meme. Inte den första gången. Men den här skiljer sig från resten. 2010, när jag delvis hade slutat med skådespelandet, höll jag en låg profil av många anledningar. Först och främst, jag var självmordsbenägen” skriver han, och fortsätter:

”2010 var den lägsta perioden i mitt vuxna liv. Jag vände mig till mat för tröst. Det hade kunnat vara vad som helst. Droger. Alkohol. Sex. Men att äta blev den enda saken jag kunde se fram emot. Det fanns perioder när veckans höjpunkt var att äta framför ett nytt avsnitt av ”Top Chef”. Ibland räckte det”, skriver stjärnan på facebook.

Inlägget avslutas med att Miller uppmanar alla som någon gång känt sig självmordsbenägna att vända sig till personer för att få hjälp.

”Nå ut till folk. SMS:a. Skicka mejl. Ring. Någon bryr sig, och de väntar på att höra från dig”.

Plockade bort bilden

Inlägget fick lika stor spridning som den hånfulla memen, och bara några timmar efter att det publicerades valde The LAD Bible att plocka bort det från facebook.

Humorsidan valde dessutom att gå ut med en officiell ursäkt i efterhand.

”Vi hade verkligen inte för avsikt att orsaka dig smärta genom att påminna dig om ett så tungt ögonblick i ditt liv. Det här blev väldigt, väldigt fel, och vi ber om ursäkt”, skriver de på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM