Jockiboi samlar in pengar till offren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

NÖJE

Danielle och Josefine Siljebäck blev bitna i ansiktet, släpade på marken och stampade i huvudet.

En 28-årig man misstänks för det brutala överfallet.

Nu startar Youtube-profilen Joakim ”Jockiboi” Berg, en insamling för att hjälpa dem.

– Ingen förtjänar att utsättas för det som hänt. Jag vill hjälpa dem få ett normalt liv igen, säger han i en Youtube-video.

Onsdagen den 25 maj tog en vanlig sommarkväll i Motala en fruktansvärd vändning. Systrarna Danielle, 25 och Josefine Siljebäck, 23 bor egentligen i Dalarna men var på besök hos sin mamma några mil öster om Motala.

På kvällen cyklade de iväg för att bada och på vägen mötte de den misstänkte 28-årige mannen de var bekanta med sedan innan. Framåt midnatt förändrades den trevliga stämningen.

28-åringen ska plötsligt ha blivit aggressiv och attackerade systrarna med slag och bett. Danielle Siljebäck fick ena kinden bortbiten.

”Helvetet på jorden”

Youtube-profilen Joakim ”Jockiboi” Berg är kompis med Danielle och Josefine. Han är också barndomsvän med den 28-årige misstänkte gärningsmannen. Nu vill han hjälpa systrarna.

– Jag känner Danielle jätteväl och tog kontakt med henne direkt för att fråga om jag kunde göra något, säger han till Nöjesbladet.

Danielle Siljebäck bad om att få låna en dator att använda under tiden på sjukhuset. Men Jockiboi ville mer.

– Den här tjejen har blivit av med halva ansiktet och det enda hon ber mig om är att få låna en dator, säger han.

Tillsammans med fästmön Jonna Lundell har han startat en insamling för att göra återhämtningen lite lättare för systrarna.

”Håller på att börja gråta”

Han uppmanar sina följare att skänka pengar eller att dela videon i sociala medier.

– Inte bara för att jag är vän med de här tjejerna utan för att jag har ett stort hjärta och bryr mig om människor, vi måste göra nånting. Jag tänker starta en insamling, jag tänker se till att de får en ny start i livet. De har det värsta helvetet på jorden framför sig, säger han i klippet.

Jockiboi är kraftigt berörd av misshandeln.

– Nu märker ni att jag börjar svårt att prata för jag håller på att börja gråta. Jag kan inte finna ord för den här handlingen. Tjejerna har blivit blottade ekonomiskt, de kan inte slutföra något jobb, de lever med ständiga smärtor från fysiska skador. Det är hjärnskakningar, brutna revben, den yngre systern fick käken avsparkad, säger han i videon.

Skänker pengarna

Videon lades upp på Youtube under söndagskvällen. Målsumman var 200 000 kronor men inte ens ett dygn efter att klippet laddades upp har Jockiboi fått ihop mer än så. Tillsammans med Josefine och Danielle Siljebäck har han bestämt att allt som samlas in utöver de 200 000 kronorna ska skänkas till en hjälporganisation.

– Det kommer att bli någon som hjälper utsatta barn och kvinnor. Det är en fråga vi tillsammans brinner mycket för.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN