Hillary Clinton tar hjälp av Europe-låt

NÖJE

Häcklar Donald Trump med ny version av världshiten

1 av 7

Europes megahit ”The final countdown” ska hjälpa Hillary Clinton att vinna presidentvalet.

Men det är som ”The final meltdown” som låten används i kampanjen.

– I det här fallet är det väl ungefär som att välja mellan pest eller kolera, säger trummisen Ian Haugland.

”The final countdown” från 1986 har fått en lite annorlunda text sen den började användas i Hillary Clintons presidentkampanj.

I ett inlägg på Twitter publicerade kandidaten videon ”The final meltdown” som, förutom Europes hit, innehåller flera kontroversiella citat från motståndaren Donald Trump.

Tusentals gånger har inlägget både gillats och blivit retweetat.

Trummisen tveksam

Men Europes trummis Ian Haugland är tveksam till hur låten används.

– Personligen är jag så pass okunnig och oinsatt i den amerikanska politiken och hur Hillary Clinton och Donald Trump har kommit så långt som de har gjort. Jag har en ganska radikal inställning till hela det politiska systemet, det är inget jag tänker försöka promota. Men i det här fallet är det väl ungefär som att välja mellan pest eller kolera, personligen skulle jag nog inte välja någon av dem, säger han.

Det är inte första gången under den pågående kampanjen som stora band och artisters låtar använts. Trump har bland annat spelat låtar från Queen, George Harrison och Luciano Pavarotti - något han sedan fått kritik för då ingen har gett sitt godkännande.

”Reagerade helt rätt”

– Personligen tycker jag att de reagerade helt rätt, är det ett politiskt ställningstagande där man inte stöder det som promotas i kampanjen får man ju ryta ifrån. Någonstans tar man ju indirekt ställning för eller emot något, säger Ian Haugland.

Själv vet inte Europe-trummisen om bandets amerikanska förlag har gett ”The final meltdown” klartecken.

– I och med att jag inte skrev låten så får jag aldrig de förfrågningarna. Det går i sådana fall direkt till Joey Tempest, säger han.

Nöjesbladet söker bandets management i USA.

ARTIKELN HANDLAR OM