Babsan: ”Känner mig jätteensam när showen är slut”

avErik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Lars-Åke om det ensliga turnélivet: ”Peruken är en clownnäsa”

1 av 7 | Foto: PERNILLA WAHLMAN
Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Efter de glamorösa framträdandena kommer ensamheten.

I senaste avsnittet av ”Framgångspodden” berättar Babsan om kontrasten.

– Jag kan känna mig jätteensam när showen är slut, säger han.

Lars-Åke Babsan Wilhelmsson, 57, är en av Sveriges mest kända dragshowartister. I det senaste avsnittet av Alexander Pärleros ”Framgångspodden” intervjuas den folkkära artisten om baksidan av det glamorösa och färgglada livet han lever som Babsan.

När ridån går ned kommer ensamheten.

– Det är hemskt. Det är sådana kontraster från livet en timme innan, då man stått i jublet och ljuset, säger han i podcasten.

Knäpptyst på rummet

Direkt från scenen tar han sig till rummet där han ska bo över natten.

– Så slutar jobbet och man går till ett hotellrum i en stad där man inte har så mycket vänner. Man stänger hotelldörren och det är knäpptyst och man är helt ensam, säger han.

Lars-Åke har bland annat gjort succé med Christer Lindarw och gruppen After Dark, men också med egna shower. Och det är just då, när han uppträder själv, som känslan kommer.

– Inte ens hunden är med på turnén. Då är det tungt. Då är man den mest ensamma i hela världen, säger han.

Rosa peruken – en clownnäsa

För att lindra tomheten kontaktar han sina kompisar som får försöka intala honom att han nyss gjort succé och att arrangören och publiken är nöjda.

– Det är inte roligt. Nu står jag här själv. Restaurangen är stängd och jag har inget att äta. Det står en Ramlösa i kylskåpet. Fy fan vad det är synd om mig, säger han.

I badrummets spegel ser han sig själv bli Lars-Åke igen. Sminket tvättas bort och lösögonfransarna åker av.

– Man är så ful att man vill slå sönder spegeln på hotellrummet, det finns ingen fulare och tröttare. Då mår man ju ännu sämre. Det är verkligen en clownnäsa den rosa peruken som man sätter på sig och får jubel, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM