Arne Weise: Jag har svårt att andas

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Har fortfarande problem efter lunginflammationen

1 av 2 | Foto: Peter Wixström
Arne Weise valde att lämna inspelningen av SVT:s jubileumsprogram.

Arne Weise gästade SVT:s jubileumsinspelning trots att han ännu inte känner sig helt kry.

Lunginflammationen han drabbades av i slutet av oktober gör sig fortfarande påmind.

– Jag har lite svårt att andas faktiskt men jag tror att det är lika mycket känslor som sjukdom, säger han till Nöjesbladet.

I slutet av oktober fick Arne Weise, 86, föras akut till sjukhus med ambulans. Där konstaterades det att han hade en dubbelsidig lunginflammation. Under tisdagen gästade han SVT för en stor jubileumsinspelning trots att han fortfarande känner av sviterna av sjukomen. Men det var en glad Arne Weise som mötte pressen utanför SVT:S studio.

– Jag har lite svårt att andas faktiskt men jag tror att det är lika mycket känslor som sjukdom. För jag har ingen feber. Nu ska jag åka hem och kolla på tv och dricka te, säger han till Nöjesbladet.

Weise valde att lämna tv-inspelningen innan den var slut.
– Jag har lite bekymmer med kroppen. Man blir ju äldre och så får man krämpor och man ska ju känna efter i förväg säger doktorn. Och nu har jag suttit där i nästan två timmar och det är inte slut ännu.

”Är försiktig med damer”

Det som är mest besvärligt är tröttheten, förklarar Weise. Han beskriver sin hälsa som halvbra.

– Det kunde varit bättre men jag dricker inte, röker inte och är försiktig med damer så jag tycker nog kanske att jag kan fira mina 90 år.

Han konstaterar också att förr festade han gärna till det.
– När jag drack sprit en gång i världen  gång i världen kunde jag ju gå hem klockan 5 på morgonen, med någon. Men det är slut med sånt, men jag har ju minnena kvar.

”Är lite ledsen”

Weise berättar också att han blev tagen av kvällen och allt gammalt material som visades. Många minnen väcktes och han tänkte tillbaka på sin karriär.

– Jag har gjort allt i detta företag. Jag har varit chef i omgångar och nu är jag här igen och upplever allt igen. Det känns konstigt och underbart och jag är lite ledsen.

Varför är du ledsen?
– Därför att det kommer att ta slut en vacker dag förstår du. Men då har jag ju en son som sjunger som en gud och en dotter som är duktig jurist så jag ska inte klaga, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN