Berättar om sin krasch: ”Jag var otroligt ledsen”

NÖJE

Jill Johnson talar om sin kris i kvällens program: ”Fick kontakt med en ångest”

1 av 3

Efter succéturnén drabbades Jill Johnson av ångest.

Trots att hon var hemma med sina älskade barn reds hon av demonerna – och kraschade till slut fullständigt.

– Det blev min första kontakt med ångest och terapi, säger hon i programmet.

Hon är sällan annat än glad utåt sett.

Men i kvällens ”Så mycket bättre” berättar Jill Johnson, 43, om den ångestkrasch hon drabbades av, just när karriären exploderat och låg på toppnivå. Hon hade sålt slut en hel turné, vart hon än åkte var det fulla hus och förväntansfulla fans. Alla ville se henne uppträda.

I ”Så mycket bättre” beskriver hon lugnet före stormen som ren lycka.

– Jag festade mycket vilket jag aldrig gjort. Jag tog igen saker från way back, och blev förälskad i mig själv helt enkelt. Det var fantastiskt att vara Jill Johnson, säger hon i programmet.

”Jag var otroligt ledsen”

Men det roliga tog slut efter turnén, när hon lämnade spotlighten och åkte hem till vardagslivet med familjen.

– Det var svårt att ta mig tillbaka till det vanliga livet. Det låter fruktansvärt och är nästan svårt att prata om eftersom barnen är allt för mig, Havanna (äldsta dottern, reds anm) var allt. Men det var en otrolig konstig period, säger hon i ”Så mycket bättre”.

Hon föll in i en tuff ångest som fick livet att rasa. Det vanliga livet räckte inte till.

– Jag var otroligt ledsen och fick kontakt med en ångest jag aldrig haft tidigare, det var otroligt förgörande. Jag saknade kicken, säger hon.

Gick i terapi

Ångesten tog sig uttryck i att artisten kände sig nere och ledsen hela tiden. Hon tvingades söka hjälp för att kunna hitta tillbaka till sig själv igen, och lyckades ta sig upp ur mörkret.

– Det blev min första kontakt med terapi. Ur den perioden kom nästan en och en halv platta på bara två veckors låtskrivande i Nashville.

Med facit i hand är hon inte förvånad över att kraschen kom.

– Om jag tittar tillbaka så förstår jag att den där proppen var tvungen att komma, med tanke på den farten och allt jag hade gjort. Och vilken ickereflekterande person jag hade varit, säger Jill Johnson i programmet.

”Så mycket bättre” sänds i TV4 klockan 20.00

ARTIKELN HANDLAR OM