Regina Lund föll på scen - fick hjärnskakning

NÖJE

Föreställningen riskerar att ställas in

1 av 2 | Foto: Regina Lund föll med huvudet före från scenen, och fick hjärnskakning. På Instagram berättade hon om olyckan och tackade för hälsningarna.

Regina Lund, 48 föll handlöst till marken under en föreställning i Klippan i tisdags.

Artisten fördes blodig till sjukhus där man konstaterade att hon drabbats av en hjärnskakning, som Expressen var först med att rapportera.

– Jag sparkade högt och landade på en stol där benen fastnade och jag föll handlöst i marken med huvudet före, skriver Regina Lund i ett sms till Nöjesbladet.

Under föreställningen ”Regnbågen” i skånska Klippan var olyckan framme.

Regina Lund hade klättrat upp på en två meter hög höjd under ett dansnummer när hon plötsligt föll med huvudet före ner i marken. Publiken, som följt hela händelseförloppet, fick se henne ligga kvar medan det rann blod från huvudet.

– Ändringar i scenografin gjorde att vi ändrade koreografin och då hamnade jag väldigt högt upp på en avsats i en benspark. Det var mitt i ett dansnummer, skriver Regina Lund.

Spelade klart föreställningen

Hon fortsätter:

– Efter intensiv och kort reptid där jag jobbat stenhårt kom denna extrainsatta föreställning och det var då olyckan hände.

Regina Lund reste sig några sekunder senare upp och fullföljde showen blodig. Efter föreställningen fördes hon akut till Helsingborgs lasarett för en undersökning. Där konstaterade man att hon drabbats av en hjärnskakning.

Vill inte ställa in

Regina Lund spelar Margareta Torsson i musikalen ”Regnbågen” på Klippans bruk fram till den 24 juli. Hennes olycka har gjort att torsdagens föreställning riskerar att ställas in.

– Vilar nu och hoppas kunna spela på torsdag, skriver Regina.

Om hon tvingas ställa in eller inte kommer att meddelas på hennes Facebooksida och på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM