Christoffer var nära att dö av husbygget

NÖJE

Efter systerns oro – Nu får han hjälp i "Sofias änglar"

1 av 4

Efter en allvarlig olycka stannar renoveringen av familjehemmet upp.

När Christoffer, efter koman, ska färdigställa huset är han nära att dö.

– Han var en envis rackare, säger Sofia Wistam.

Trots att Christoffer skadades allvarligt i en motorcykelolycka och låg i koma i flera månader gav han sig direkt in i renoveringen av huset när han kom hem från sjukhuset.

Men det hårda arbetet höll nästan på att ta livet från honom. Då larmade familjen ”Sofias änglar”, som i kvällens avsnitt hjälper Christoffer och hans familj att bygga färdigt huset.

– När vi kom var det bara ett skal av ett hus. Det är absolut det största bygget vi har gjort någonsin, säger programledaren Sofia Wistam.

Ombyggnationen av hemmet hade redan innan olyckan börjat. Så när Christoffer fick komma hem var det högsta prioritet - då barnen inte kunde bo med honom.

– Han sov på golvet i en byggarbetsplats. Det var nästan så att han lurade läkarna att han skulle hem och vila för att få åka hem, säger Sofia Wistam.

Får inte stressa

I programmet tar Christoffer fortfarande medicin efter olyckan som orsakade fem hjärnblödningar och flera krossade ben.

– Han får inte stressa upp sig, han klarar inte det. Jag vill inte att han gör någonting egentligen, säger snickaren Mattias Särnholm i programmet.

Mötet med Christoffer har fått programledaren Sofia Wistam att lägga ned sina planer på att köra motorcykel.

– Jag vill så gärna, men gång på gång möts man av att olyckor händer så lätt. En sekund av otur kan bli ett livslångt handikapp. Och det är många som blir lidande, säger hon.

”Sofias änglar” sänds ikväll klockan 20:00 på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM