Ola Lustig lämnar NRJ:s morgonshow

Radioprofilen slutar för ”nytt hemligt projekt”

1 av 2 | Foto: Karina Ljungdahl / IBL Bildbyrå / / IBLAB
Ola Lustig lämnar ”Vakna med NRJ”.

avTorbjörn Ek

NÖJE

Ola Lustig lämnar ”Vakna med NRJ”.

Efter 10 år med morgonradio har han valt att säga upp sig.

– Min son börjar skolan till hösten och jag vill kunna vakna tillsammans med honom och gå med honom till plugget och sånt, säger han.

Tillsammans med Malin Gramer, 39, har Ola Lustig, 40, varit programledare för ”Vakna med NRJ” de senaste åren. Innan dess var han en av profilerna på Rix FM:s ”Rix morronzoo”.

Men nu väljer han att säga upp sig.

”Efter 10 år med morgonradio är det dags för mig att få sova ut”, skriver han på Instagram.

– Morgonradio är lite som att vara på en skitrolig parmiddag, fem dagar i veckan fast klockan 6 på morgonen. Men hur roligt det än är så blir det svårt att palla efter ett tag. Det gör också att man är ganska begränsad socialt efter sändningarna, säger Ola Lustig när Nöjesbladet når honom över telefon.

Svårt med livspusslet

Han beskriver det som att han har haft drömjobbet.

– Jag är tacksam för att jag har fått göra det här i så många år, för det är så roligt.

Men han har haft svårt att få livspusslet att gå ihop som ensamstående pappa. I februari meddelade han och dåvarande frun Linda att de skulle skiljas.

– Jag har ju aldrig kunnat vara där med min son när han vaknar på morgonen, kanske några av de viktigaste ögonblicken. När det har varit min vecka har Linda kommit hem till mig varje morgon klockan 5 och löst av mig och vaknat tillsammans med Bosse. Det gör henne till Sveriges i särklass bästa mamma, men det har ju aldrig varit en långsiktig lösning, säger Ola Lustig.

Att sluta på ”Vakna med NRJ” gör att Ola Lustig kan få mer tid med sonen.

– Han börjar skolan till hösten och jag vill kunna vakna tillsammans med honom och gå med honom till plugget och sånt, säger Ola.

Han vill inte avslöja vad som händer framöver, men hintar om att han har olika projekt på gång.

– Man lämnar inte sitt drömjobb om det inte väntar något nästan lika bra och roligt runt hörnet. Och sen ändras ju drömmarna också, säger han.

Fans tippar Ola som programledare i Mello

På instagram tackar han alla som lyssnat, och Olas fans svarar med kärlek i kommentarsfältet:

”Nu kommer det bli tomt på NRJ utan dej! Lycka till!”, skriver en person, medan en annan säger: ”Du är och har varit en del av min morgon i många år... du kommer vara såå saknad!”

”Du kommer bli saknad av väldigt många, men ännu mer älskad av dom som betyder mest för dig. Blir varm i hjärtat av ett sådant fint och klokt beslut”, skriver ytterligare en.

Och vissa har redan börjat spekulera i vad som kan bli Olas nästa jobb, en föreslår Melodifestivalen:

”Ola Lustig i Mello 2019! Kom ihåg var ni hörde det först.”

Stjärnorna som skilt sig 2018 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Ola Lustig