Då gör Lasse Kronér comeback – efter anklagelserna

Förundersökningen om tv-profilen lades ner

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Lasse Kronér gör comeback i rutan efter Metoo-anklagelserna.

Från och med den åttonde juli leder han frågesporten ”Bara sport” på SVT.

”I samband med uppmärksamheten och anklagelserna mot Lasse i vintras valde vi att avvakta med premiären”, skriver Peter Nyrén, programbeställare, i ett mejl till Nöjesbladet.

Hans program stoppades efter anklagelserna om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, en förundersökning som sedan lagts ner.

Nu gör Lasse Kronér, 55, comeback i rutan.

Söndagen den åttonde juli har hans nya tävlingsprogram ”Bara sport” premiär på SVT1. Programmet är en frågesport där svenska sportprofiler tävlar om vem som kan sport allra bäst. I laguppställningarna finns bland andra Christian Olsson, Kennet Andersson och Anette Norberg.

”Bara sport” spelades in innan MeToo-rörelsen drog i gång.

1 av 2
Lasse Kronér.

Valde att avvakta

”Programmen spelades in i höstas och hade ingen helt bestämd sändningstid. Det är en ny programserie som bygger på ett idé från Lasse och som utvecklats med SVT i Göteborg”, skriver Peter Nyrén, programbeställare av underhållning och livsstil på SVT, i ett mejl.

När anklagelserna mot Lasse Kronér blev kända valde SVT att stoppa programmet, men i januari meddelade kanalen att det skulle sändas.

Nu är det alltså klart att det har premiär i början av juli.

”I samband med uppmärksamheten och anklagelserna mot Lasse i vintras valde vi att avvakta med premiären. Nu såg vi en möjlighet erbjuda den som underhållning i sommartablån och lansera den i samband med fotbolls-VM där vi tror att den kan hitta rätt publik”, skriver Peter Nyrén.

”Bara sport” sänds i totalt fem avsnitt under sommaren.

”Doobidoo” lades på is

Lasse Kronér anmäldes för sexuellt utnyttjande efter att ha anklagats för att ha skickat opassande sms till en tidigare praktikant, men förundersökningen lades ner.

Efteråt lades hans populära fredagsunderhållning ”Doobidoo” på is, men SVT har trots det sagt att de ser fram emot ett fortsatt samarbete med Kronér.

– Vi tycker Lasse är en väldigt duktig programmakare och programledare och hoppas kunna hitta tillbaka till ett bra samarbete. Vi börjar med det goda beskedet i dag och att vi ska hitta rätt sätt och program där Lasse ska komma tillbaka i rutan och vis er fram emot det, sa Peter Nyrén i januari.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Lasse Kronér, som avböjer att kommentera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo