Här är Sveriges bästa Nöjes- & Kulturbloggar!

De nominerade för Stora Bloggpriset 2008 är klara.

Nu är bloggpanelen för Stora Bloggpriset färdig med sina nomineringar. Här presenteras finalisterna inom kategorin Nöje & Kutlur.

De nominerade är:

Bokhora

En man med ett skägg

Kulturbloggen

Vassa Eggen

Weird Science

Stora Bloggpriset är ett årligen återkommande evenemang för att utse årets bästa bloggare. Bakom priset står Aftonbladet och Bloggportalen. Syftet är att främja goda prestationer inom svenskt bloggande. Bloggpanelen har nominerat 2008 års bästa bloggare i sju kategorier. I dag presenteras de fem finalisterna i kategorin Nöje & Kultur.

- Att det är en sådan spridning och variation bland de nominerade känns väldigt roligt och visar på ett stort engagemang från läsarna. Att så förhållandevis smala bloggar som Bokhora och Weird Science kan vara med och slåss om priset är både hälsosamt och spännande, säger Martin Söderström, nöjeskrönikör på aftonbladet.se.

Vinnaren utses 2 februari

De närmaste dagarna kommer Stora Bloggprisets finalister inom alla kategorier att presenteras här på Aftonbladet. Svenska folket kommer att kunna rösta på sin favorit på sajten för Stora Bloggpriset från och med vecka 4. Måndagen den 2 februari anordnas en gala på Nalen i Stockholm där vinnarna presenteras och prisutdelningen av Stora Bloggpriset sker.

"Roligt och vasst"

- Samtliga nominerade bloggar inom Nöje & Kultur är högkvalitativ läsning, var och en på sitt sätt. Dessutom representerar de olika fält inom kulturområdet så det handlar ju - som alltid när det kommer till priser - om tycke och smak. Alla fem skriver i alla fall initierat, roligt och vasst, säger Aftonbladets kulturchef Karin Magnusson.

- Vem som vinner är omöjligt att gissa. Det är ett nytt pris, och utgången känns smått omöjlig att sia om, säger Martin Söderström.

Klara kategorier

Mode

Nöje & Kultur

Sport & Fritid

Livsstil

Prylar & Teknik

Vardag

Politik & Samhälle

#Blog100 del 10 – Malin gör om bokomslagEn man med ett skägg.Kulturmagasinet Kulturbloggen – Sveriges största kulturmagasin: musik, film, litteratur, kulturpolitik, teaterkritikVassa EggenWeird Science
Publisert: