Tihi, det blir inga kärleksråd från Reinfeldt

NÖJE

I morse gav Fredrik Reinfeldt tummen upp för prinsessan Madeleines bröllopsplaner.

Men äktenskapsråd aktar sig statsministern för att ge.

– Nej, det ska jag verkligen inte göra, säger han.

För att prinsessan Madeleine ska få gifta sig med sin Chris O´Neill krävs regeringens godkännande. Det beror på att hon är en del av den svenska tronföljden.

Enligt Fredrik Reinfeldt var dock godkännandet mestadels formalia. Statsråden som deltog i mötet upplystes om successionsordningen och därefter var det mer eller mindre klart, ur regeringens ögon. Beslutet om bröllopet var kärleksparets eget.

– Vi hade ju en likartad diskussion när kronprinsessan och prins Daniel skulle gifta sig. Det är skälet till att vi ens för den här diskussionen, att det handlar om personer som är en del av den svenska tronföljden och då finns det vissa regler som vi måste följa, säger statsministern.

Vad betyder det för Sverige att det snart blir ännu ett kungligt bröllop?

– Som jag förstått det ska detta prinsessbröllop vara nästa sommar. Min erfarenhet av kronprinsessan och prins Daniels bröllop var att det för väldigt många människor skänkte värme och en känsla av glädje och nyfikenhet. Och det finns väl all anledning att tro att det blir likartat den här gången, säger Reinfeldt.

Nyss fick vi se dig glädjas åt svenska fotbollsframgångar, är du lika glad i dag?

– Jag vill inte värdesätta det. Jag hoppade ju lite högre då, men det var ju så utomordentligt oväntat att den här kvitteringen kom så sent i matchen, en fantastisk insats. Och jag är alltid glad när människor finner varandra och jag lyckönskar dem.

Men när det kommer till att ge råd om kärlek backar statsministern. Han och hans hustru sedan 20 år, Filippa Reinfeldt, lämnade i juli in ansökan om skilsmässa.

– Nej, det ska jag verkligen inte göra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM