Prinsessan Madeleine

Prinsessan kan missa bröllopet

avBjörn Barr

Foto: MAGNUS SANDBERG

På nationaldagen stal lillsessan hela showen.

Men på bröllopet kan Estelle få stanna hemma på Haga.

Prins Daniels föräldrar är inringda som barnvakter.

Det blir kanske inget bröllop för prinsessan Estelle. Medan mamma kronprinsessan och pappa prinsen festar i Slottskyrkan och på Drottningholm får lillsessan i så fall stanna hemma på Haga slott. Allting beror på prinsessans Estelles dagsform och beslutet kommer att tas i sista stund.

– Vi vet inte än om hon kommer närvara, det beror på vad prinsessans föräldrar bestämmer sig för. Men vi har inte skrivit in något i kalendern än, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Barnvaktsjour

Om prinsessan Estelle stannar hemma har hon redan barnvakterna klara: Prins Daniels föräldrar Olle och Eva Westling. Ingen av dem är uppskriven på bröllopets gästlista som Aftonbladet skrev om i onsdags. Enligt Bertil Ternert beror det på att de står redo att ta hand om Estelle. Men det finns faktiskt en möjlighet att både prins Daniels föräldrar och prinsessan Estelle kommer att närvara vid vigseln.

– Vi får se hur det blir, prinsessan är med på vissa aktiviteter. Mycket styrs av hur hon mår, hon är ju bara ett och ett halvt år, säger Bertil Ternert.

ARTIKELN HANDLAR OM