Mode

Marc Jacobs: "Jag tar av mig kläderna om någon ber mig"

NÖJE

Sofis mode har träffat stjärndesignern i London

LONDON. Han har varit naken i reklam för sina väskor och parfymer. Nu slänger stjärndesignern Marc Jacobs kläderna för en läskkollektion.

– Jag brukar ta av mig kläderna när någon ber mig om det, säger Coca-Cola lights nya creative director.

Sofis modes reporter Petter Larsson (till höger) tillsammans med Marc Jacobs.
Sofis modes reporter Petter Larsson (till höger) tillsammans med Marc Jacobs.

Marc Jacobs har grundat två egna märken och gjort Louis Vuitton till ett av modevärldens hetaste. Men när New York-designern är i London och lanserar sin senaste kollektion så handlar det om läskflaskor.

– Jag har alltid velat jobba med ikoner, oavsett om det är Louis Vuitton, Musse Pigg eller Coca-Cola Light, säger Jacobs till Sofis mode.

Han är läskmärkets nya creative director och presenterar tre flaskmodeller som han designat i samband med läskens 30-årsjubileum. Och precis som i hans kampanjer för parfym och väskor så poserar Jacobs, 49, naken i läskreklamen.

– Jag brukar ta av mig kläderna när någon ber mig göra det. Under de senaste åtta åren känns det som om jag har tagit fler bilder utan kläder än med, förklarar han.

Älskar uppmärksamhet

Louis Vuittons chefsdesigner, som även driver märket Marc Jacobs och underlinjen Marc by Marc Jacobs, berättar att han älskar uppmärksamhet.

– Jag fyller 50 nästa månad så jag känner att om någon fortfarande vill att jag ska ta av mig tröjan och vara en hunk så är det svårt att säga nej, säger han.

Förutom flaskorna, som i Sverige endast kommer säljas som burkar, så är Jacobs bioaktuell i april jämte bland andra Alexander Skarsgård. Men efter filmen ”Disconnect”, där designern spelar en sliskig karaktär som lurar ungdomar till prostitution, så är skådespelarkarriären slut. Han förklarar:

– Att vara ute i iskyla från fyra på eftermiddagen till nio på morgonen och gå igenom samma repliker om och om igen fick mig att inte vilja vara en skådespelare. Sedan dess har jag sagt att det var min första och sista film någonsin.

Med jobb på flera världsledande märken (inom både mode och läsk) och en egen sminklinje som kommer ut i juli, så lär modeikonen inte ha några problem med att hålla sig sysselsatt.

Petter Larsson

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode