Nöje

Lill-Babs: Min bästa vän gick bort i cancer

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Artisten i tårar under tv-inspelning

jOBBIGA MINNEN Barbro ”Lill-Babs” Svensson torkar sina tårar i programmet ”Du får mig att känna”. Sonja Aldén och Linda Sundblad håller den folkkära artistens händer som tröst.
jOBBIGA MINNEN Barbro ”Lill-Babs” Svensson torkar sina tårar i programmet ”Du får mig att känna”. Sonja Aldén och Linda Sundblad håller den folkkära artistens händer som tröst.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson kan inte hålla tårarna borta.

Under tv-inspelningen tröstades hon av Linda Sundblad och Sonja Aldén.

– Det var skönt, vi kom nära varann, säger Lill-Babs till Nöjesbladet.

Barbro Hörberg.

Det var minnena av bästa vännen Barbro Hörberg, vissångerska och skådespelerska, som fick Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 74, att brista ut i tårar under tv-inspelningen av ”Du får mig att känna” som sänds på TV3 i kväll.

– Hon var min bästa väninna och hon gick bort i cancer. Jag fick henne inte att gå till läkaren, hade hon bara gått direkt, det är det man måste göra, gå och kolla dig varje år, säger Lill-Babs i programmet.

Fick tröst

”Du får mig att känna” är en del av Rosa bandet- kampanjen mot bröstcancer.

Lill-Babs medverkar tillsammans med Sonja Aldén, 34, och Linda Sundblad, 31, och det var Linda och Sonja som ryckte ut och tröstade.

I programmet syns hur båda greppar Lill-Babs hand medan hon torkar sina tårar.

”Kom varandra nära”

– Ibland går det bra att prata om och ibland inte. Jag har så goda minnen av Barbro men samtidigt gjorde det så ont att se henne tyna bort, säger Lill-Babs till Nöjesbladet.

– Men det här var ju på 70-talet. Hade hon blivit sjuk nu är det inte alls säkert att hon skulle ha dött. Forskningen har ju verkligen gått framåt.

Att tröstas av sina nyfunna vänner såg hon som en självklarhet:

– Vi kom varandra så nära under inspelningen. Vi är ganska öppna alla tre och pratade så mycket mer än vad som kom med i programmet, säger Lill-Babs.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert: