Höstens 10 hetaste trender

NÖJE

– direkt från catwalken!

1 av 7 | Foto: Läder hos Christopher Kane, etnomönstrat hos Balenciaga, dip dye hos Prada, stickat hos A F Vandevorst.

Hösten är snart här men redan nu kan man vara ganska säker på vad Hollywoods trendsättare kommer att bära i höst. Här kommer höstens 10 hetaste trender som garanterat kommer att gå direkt från catwalken till de stilsäkra trendsättarna.

1. Läder – Kjolar, klänningar, jackor och byxor allt ska vara läder! Den modiga kör på skinnklänningen men ett enklare sätt att ta till sig trenden är att satsa på den populära skinnjackan.

2. Etno – Hösten mönster hämtar inspiration från världens alla hörn. Inca, afrika och asien blandad i en härlig eklektisk mix.

3. Dip Dye – Prada som alltid är trendbildande visade färggradienter på allt från klänningar till väskor. Louis Vuitton var ett annat modehus som körde på samma tema. Var så säker, det är bara en tidsfråga innan vi ser det på kedjorna!

4. Extrema stickningar – Tjocka korvliknande kabelstickningar på bylsiga koftor och tröjor är en kommande trend som passar ypperligt i vårat ogästvänliga klimat så bylsa på dig ordentligt!

5. Koftklänningen – Den stora koftan kan med fördel användas som klänning. Med ett par tjocka strumpbyxor till kan det bli höstens vardsagsuniform.

6. Huvor – Kapuschonger och huvor värmer huvudet i höst. En enkel variant att få till trenden på är att satsa på en lång sjal att vira runt huvudet.

7. Sammet – I kontrast till det hårda lädret har vi mjuk böljande sammet. Sammetsklänningar känns precis lika rätt som en fin väska i mjuk sammet

8. Avancerade tekniker – Ready-to-wear-kollektionerna blir allt mer komplicerade och snart är de nästan på samma avanserade skrädderinivå som de superexklusiva Haute Couture kollektionerna. Vackra detaljer och fina sömmar är väl investerade pengar!

9. Blockmönster – Solida färgblock i olika mönster är en trend att satsa. Vackert och tilltalande på många sätt.

10. Fjädrar – Fjädrarna var nog catwalkens vanligaste detalj hösten 07. Ett enkelt sätt att ta till sig trenden är att satsa på ett par fina fjäderörhängen.

Bli medlem i PLUS och läs shoppingtipsen

Karolina Skande

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode