Skulder – på 800 000 kr

NÖJE

Daniel Fridells bolag hotas av konkurs

Foto: FICK EN GULDBAGGE Regissören Daniel Fridells produktionsbolag stäms av en medfinansiär till Guldbaggebelönade filmen ”Säg att du älskar mig”.

Skådespelare utan lön och drygt 800 000 kronor i skulder.

Regissören Daniel Fridells bolag står inför konkurs och stäms av bland annat Cinestar Rental AB.

– Han vill göra filmerna till varje pris, säger Thomas Roger på företaget.

Foto: Haddy Jallow spelade huvudrollen.

Daniel Fridells, 40, produktionsbolag Noble Production Sweden AB stäms nu av en medfinansiär i Guldbaggebelönade ”Säg att du älskar mig”.

Orsaken är en skuld på 284 239 kronor.

– Det är inte första gången jag har med Daniel att göra och det har varit problem tidigare. Han är oerhört naiv när det gäller pengar, men jävligt duktig regissör, säger Thomas Roger, projektansvarig på företaget Cinestar Rental AB.

Kallad till tingsrätten

Även hos kronofogden finns en skuld på 541 108 kronor och Daniel Fridell kallades i juni till Stockholms tingsrätt för konkursförhandlingar. Han filmade då på Kuba och förhandlingarna har skjutits upp.

– Vi har haft jättesvårt ekonomiskt att genomföra filmen, men sakta men säkert betalar vi av alla, säger Daniel Fridell.

Under inspelningen av ”Säg att du älskar mig” saknades pengar till projektet, men medfinansiärer gick in med pengar.

– Chansen fanns ju ändå att den skulle få en publik och spela ihop pengarna, men det har den ju inte gjort än, säger Thomas Roger.

Aftonbladet har tidigare skrivit om skådespelaren Anton Raukola, 27, som två år efter filminspelningen inte fått sin lön på 11 000 kronor utbetald.

Maud Cordenius