Klick!

”Grey's anatomy”-stjärnan: ”Jag är stolt över mitt svenska arv”

Av: 

Sara Thun

NÖJE

På tisdag är ”Grey’s anatomy” tillbaka i rutan. Klick! har träffat succéseriens senaste hunk, Jesse Williams, för att prata om bakgrunden som lärare, rollen som sexsymbol – och kärleken till svenska smörgåsar.

– Jag är så exalterad över att vara här. Stockholm är så otroligt vackert. Det känns som hemma, säger Jesse Williams när Klick! träffar honom i huvudstaden.

Det är första gången den 30-årige skådespelaren trampar blågul mark. Och det är med ett leende han berättar om sina djupa rötter i landet.

– Min mormor kommer i från Sverige och i min familj är vi väldigt stolta över vårt svenska arv. Vi har alltid sjungit ”ja må du leva”, firat jul med tomte på julafton och proppat i oss smörgåsar.

Med sig i Sverige har han fästmön Aryn. Paret har varit tillsammans i ”många, många år” berättar Jesse. När de träffades jobbade han som high school-lärare i Philadelphia. Ett fattigt område där tonårsgraviditeter och brottslighet hörde till vardagen.

– Det var underbart att vara lärare. Det menar jag verkligen! Det är ett så otroligt viktigt yrke. Men jag drömde om att jobba i filmindustrin. Jag ville testa i alla fall så att jag inte slutade som en bitter lärare.

I dag ser vi Jesse i rollen som Dr Jackson Avery i ”Grey’s anatomy”. En serie med fokus på stiliga karlar.

Men high school-tjejerna lär ju ha älskat dig redan på den tiden?

– Haha, jo en del fnitter blev det i klassrummet. Men det var lite konstigt för jag såg nästan ut att vara i samma ålder som dem.

I läkarrockarna har Jesse och hans kollegor Eric ”McSteamy” Dane och Patrick ”McDreamy” Dempsey fått stor sexsymbolstatus.

Så vad är ditt smeknamn?

– Åh, jag försöker verkligen undvika att få ett. Men mina fans föreslår nya namn hela tiden, typ McPrettyEyes, McTastic. Haha. De är kreativa!

Känner du dig som en sexsymbol?

– Nej, det är verkligen inte så jag ser på mig själv. Men sexuell energi och passion är så pass stor del av serien, så det är väl bra antar jag – att jag passar in på den beskrivningen. 

Vad säger fästmön då?

– Hon brukar skratta åt det. Fast jag tror att hon får en kick av det, säger han och skiner upp i ett brett leende.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!