"Gillar den bohemiska stilen"

Av: Elina Malm

Publicerad:

Sara Varga om shopping, scenkläder och karriär

Foto: Foto: Patrick Saxe

Efter sin medverkan i Melodifestivalen 2011 har Sara Vargas karriär gått spikrakt uppåt. Låten "Spring för livet" ligger etta på Svensktoppen sedan 15 veckor tillbaka och i sommar har hon ett fullspäckat schema med spelningar och tv-framträdanden. Cityliv ställde ett par snabba frågor till sångerskan.

Foto: Foto: Patrick Saxe

Har du hunnit smälta succén som uppstått efter Melodifestivalen?

– Inte riktigt, jag har jobbat så intensivt ända sedan dess och jag har inte riktigt hunnit landa. Däremot har jag nog ioförsig aldrig lyft ifrån marken heller. Allt är jättekul och jag är väldigt ödmjukt tacksam över att jag äntligen fått chansen att göra min musik hörd. Jag vet hur otroligt många andra där ute som kämpar.

Du är ofta ute på turné, hur viktigt är scenkläder för dig?

– Det är viktigt, speciellt när det är lite större sammanhang. Jag bryr mig inte nästan inte alls om kläder privat, men på scenen vill jag vara fin.

Kan du beskriva din klädstil när du uppträder?

– Scillasdotters design till 100 procent. Tidlöst och inspirerat av Audrey Hepburn.

Hur skiljer sig scenenkläderna från den privata Sara?

– Privat är jag bohem ut i fingerspetsarna, lite rockig. Inget smink, håret i en tofs, sandaler, obrydd och bekväm. På scenen är jag väl precis tvärtom.

När du shoppar, vad lägger du helst pengar på?

– Alexandra Scillasdotter som är min designer och stylist syr alla mina scenkläder, så det blir väl mest hos henne. Annars gillar jag Replay och köper kläder som jag gärna bär privat. Jag gillar den bohemiska, rockiga stilen de har, både herr- och tjejkläder.

Vad är dina bästa tips för en snygg festlook?

– Hmm…svårt, om det är gala väljer jag såklart klänning, men är det mer chillat eller privat, är det jeans, T-shirt, bus i blick och ett glatt humör som jag helst bär.

Ålder: 29

Bor: Söder

Familj: Sambo

Aktuell med: Mitt andra album, Spring för livet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN