David Carr

New York Times-journalist dog på jobbet

Av: 

Ann Edliden

NÖJE

Kolumnisten David Carr hittad död

David Carr, inflytelserik skribent för tidningen New York Times, dog plötsligt på tidningens redaktion under torsdagskvällen.

Den 58-årige kolumnisten kollapsade på sitt kontor av okända orsaker.

– Han var en av de mest begåvade journalister som någonsin jobbat på New York Times, säger Arthur Ochs Sulzberger Jr., tidningens ansvarige utgivare.

David Carr kom till NY Times 2002 som ekonomireporter för att bevaka tidskriftsindustrin. Han blev huvudperson i dokumentären ”Page one”, en film om livet på tidningens redaktion från 2011.

– Han var den bästa mediejournalisten i sin generation. En utomordentlig och rolig man som var en av de ledande profilerna på arbetsplatsen, skrev tidningens redaktionschef i ett mejl till de anställda på torsdagskvällen.

Dödsorsaken okänd

Carr hade precis lett ett panelsamtal mellan filmskaparen Laura Poitras, journalisten Glenn Greenwald och den kände före detta CIA-anställda ”visselblåsaren” Edward Snowden, skriver New York Times.

Dödsorsaken är hittills okänd, enligt tidningen hittades David Carr medvetslös på sitt kontor strax innan 03.00 i natt svensk tid. Han togs till sjukhus där han dödförklarades.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

David Carr

Laura Poitras

Glenn Greenwald

Edward Snowden

The New York Times