Michael Jackson

Neverland kan bli barnhem

Av: 

Ann Edliden

NÖJE

Köpare vill bygga center för sexbrottsutsatta barn

Michael Jacksons ranch i Kalifornien är till salu sedan flera år. Nu kan den forna nöjesparken och stjärnans hem bli ett rehabiliteringscenter för barn som utsatts för sexuellt ofredande.

Neverland stängdes 2006 efter den uppmärksammade rättegången mot Michael Jackson för utnyttjande av minderåriga. Stjärnan ville inte återvända till sitt hem, den över en mil stora egendomen i södra Kalifornien, eftersom han kände att den ”våldtagits” av polismän i jakt på bevis. Sedan sångarens död 2009 har Neverland dragits med stora ekonomiska problem och stjärnans barn har gjort fåfänga försök att rädda egendomen.

Nu ligger ranchen ute till försäljning och New York Post rapporterar att flera potentiella köpare visat intresse. En av dem är en lokal affärsman som vill förvandla huset till ett centrum för barn som utsatts för sexbrott. Två andra spekulanter vill göra en Graceland-liknande attraktion dit fans ska kunna vallfärda för att hedra idolen.

Förvandlades till nöjesfält

Jackson köpte Neverland 1988 och förvandlade det till ett nöjesfält med åkattraktioner, godisbutiker, en biograf och ett zoo. Han åtalades 2005 för utnyttjande av en minderårig pojke men befanns oskyldig på alla punkter efter en 14 veckor lång och uppmärksammad rättegång. Han dog fyra år senare, i juli 2009, av hjärtstillestånd efter en överdos av narkosmedel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstnyheter hos Gina Tricot – handla årets trender här

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Michael Jackson

USA

Klick!