Linda Thelenius: ’Jag får aldrig höra att jag är intelligent’

NÖJE

Nu talar tv-profilen ut om dåliga självkänslan och dominanta män

1 av 3 | Foto: Linda Thelenius.

I veckans ”Realitystjärnorna på godset” berättar Linda Thelenius (tidigare Rosing), 41, öppenhjärtigt om hur hon brottats med dålig självkänsla.

– Jag har dragits till män som varit väldigt dominanta, som förnedrat och velat förändra mig. Som sagt hur dålig jag är, säger hon i programmet.

Hon berättar hur hon levt med att ständigt bli bedömd för sitt utseende.

– Jag har alltid försökt fixa om mig; ”lite större läppar så kanske han tycker att jag är snygg”, ”om jag blir lite smalare så tycker han att jag är bra”, säger hon och fortsätter:

– Jag får aldrig höra att jag är intelligent eller duktig på något. Bara ”sexig” eller ”snygg”, och det är ju det jag försökt skapa sedan – en himla Barbiedocka. Jag vill bara vara mig själv, jag har inte varit det på så länge.

”Har inte velat det egentligen”

Linda Thelenius berättar för Klick! att erfarenheterna har satt permanenta spår.

– Det är mitt bagage som jag alltid kommer få leva med. Vilket är jättetragiskt. Folk har alltid påpekat hur jag ser ut, det har aldrig handlat om hur jag är som person. Det har varit jättejobbigt, säger den forna ”Big brother”-vinnaren, som insett att hon ofta förändrat sig för andras skull.

– Om jag gjorde mina läppar kunde jag vakna dagen efter och bara ”fan vad fult”. Jag har inte velat egentligen, men andra har tyckt att jag ska göra det.

”Känns som min revansch”

– Många tror att jag levt ”dolce vita” när jag bara jobbat med en helt skev självbild. I dag behöver jag inte ha bekräftelse hela tiden, jag är mer harmonisk. Men det lever ju kvar, även om det är på ett annat sätt.

Linda Thelenius tror att många haft fel uppfattning om henne.

– Efter avsnittet har min Instagram bombats med fina kommentarer, flera skriver att de ändrat sin bild av mig helt. Det är som att vända på en krona, människor dömer inte bara mitt skal längre. Det känns som min revansch, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!