Tyra Sjöstedt lägger ner bloggen - blir uppfinnare i stället

avTorbjörn Ek

Trött på att kallas bloggare

1 av 3
Bloggerskan Tyra Sjöstedt.

Hon avstår frivilligt från hundratusentals kronor i månaden.

Nu lägger Tyra Sjöstedt ner sin populära blogg – för att bli uppfinnare.

– Det är en väldigt bra inkomst varje månad, men jag känner att jag har råd att sluta nu, säger hon.

Hon driver en av Sveriges mest framgångsrika bloggar på egna sajten Tyras.se. Men nu har Tyra Sjöstedt, 28, bestämt sig för att lägga ner.

– Bloggen genererar ju sexsiffrigt belopp varje månad, så det är väldigt mycket pengar som jag förlorar på det här, säger hon.

Men beslutet står fast.

– Jag har sagt att jag ska sluta när jag inte tycker att det är kul längre. Den stressar mig väldigt mycket eftersom den är så personlig. Samtidigt är den mitt jobb och när man inte trivs med jobbet längre är det dags att sluta och gå vidare, säger hon.

I stället satsar hon på att bli uppfinnare.

– Jag är väldigt trött på att vara ”bloggerskan”, jag vill inte vara nån känd bloggerska, nu har jag ett varumärke och nu kan jag försöka förvalta det i stället och göra nåt jag brinner för. Jag och en annan tjej har ett företag ihop där vi har massa uppfinningar. Målet är att vi ska bli miljonärer inom ett år, säger Tyra Sjöstedt.

Uppfinningarna ligger främst inom hennes stora intresse, ridsporten och hästarna.

– Vi har sökt mönsterskydd och designskydd för massor av produkter. Det är allt från olika säkerhetsuppfinningar för ryttare och saker till stallet och allt möjligt sånt som vi har gått och tänkt på hela livet att vi saknat. Det känns jättespännande att få jobba med såna idéer som man haft hur länge som helst.

Bloggen Tyras.se lägger hon ner vid årsskiftet. Då har hon haft bloggen i över tio år.

– Men jag behåller min hästblogg. Den är inte lika personlig och därför fortfarande rolig att jobba med. Den känns fortfarande kreativ, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bloggar