Hollywood-stjärnan varnades för sin kärlek

”Kunde gå ut över min karriär”

HOLLYWOOD. Många höjde på ögonbrynen när skådespelarna  Sarah Paulson, 42, och Holland Taylor, 74, blev ett par.

Dels hade det att göra med den lesbiska relationen, dels med åldersskillnaden på 32 år.

– Jag varnades för att det kunde gå ut över min karriär, säger Paulson.

Hon och mamman i ”Två & ½ män” har varit ett par i tre år.

– Mitt liv är okonventionellt. Jag är ihop med en mycket äldre person och folk finner det väldigt fascinerande och konstigt. Jag tycker att det är det minst intressanta med mig. Men jag känner mig lite okonventionell.

I intervjun med The Edit lägger hon ut texten.

– Jag är en kvinna i en viss ålder som har valt att inte ha barn, som har gjort min karriär till prioritet. Jag är kapten på min egen skuta och jag har aldrig vänt mig till någon annan för att få bekräftelse på det eller få höra att det är okej.

Det fanns en period när hennes livsval väckte uppmärksamhet.

– I början när folk fick reda på att jag var med Holland kunde de säga åt mig att vara försiktig och att det skulle drabba min karriär negativt. Jag hade aldrig haft en tanke på det.

Obefogad oro

Men oron visade sig obefogad när Paulson vann en Emmy för porträttet som åklagaren Marcia Clark i ”People vs OJ Simpson”.

Inför tacktalet tvekade hon att nämna sin livspartner.

– Jag funderade över om jag på scenen skulle säga att jag älskade henne. Sen tänkte jag, ”Varför inte?”. Det faktum att jag bara tänkte tanken var fel.

Härnäst medverkar hon i ”Oceans eight”, där huvudrollsinnehavarna alla är kvinnor. I rollistan återfinns bland andra Cate Blanchett, Sandra Bullock, Rihanna, Anne Hathaway, Olivia Munn, Helena Bonham Carter och Katie Holmes.

– Jag ska inte ljuga, det är en mycket cool serie att vara del av.

Publisert:

LÄS VIDARE