Chris Kläffords hemliga drömjobb: ”Skulle tacka ja på en gång”

avMathilde Albinsson

Chris Kläfford är spänd.

Det kan går hur som helst i ”Idol”-finalen, menar han.

Oavsett vinst eller inte – musiken bär han ändå alltid med sig. Men det finns också tankar på ett helt annat jobb.

– Det är en liten dröm faktiskt, säger Chris Kläfford.

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Chris Kläfford.

Chris Kläfford, 28, är ivrig inför ”Idol”-finalen.

Formkurvan är på topp och låtarna sitter. Och tanken på att få sjunga inför ett fullsatt Globen är kittlande.

– Det känns sjukt surrealistiskt, säger han med tindrande ögon.

– Man har ju aldrig varit med om det här förut. Det går ju inte att tänka ”det kommer bli såhär”. Det går bara inte att förklara. Allt man kan säga är att det är skitkul!

Han har målats upp som en storfavorit i media. Medlemmarna i ”Idol”-juryn har nästan bara rosat hans framträdanden och tittarna har hyllat honom på sociala medier – vecka efter vecka. Och hans största konkurrent, Hanna Ferm, pekar redan ut Chris Kläfford som vinnare av ”Idol” 2017.

Drömmer om att bli skådespelare

Men även om Chris Kläfford skulle snubbla på mållinjen i ”Idol”-finalen, så lovar han att aldrig släppa musiken.

– Om man inte lyckas i musikbranschen, så kommer jag ändå alltid ha musiken med mig. Det är ju vad musiken handlar om. Musik på riktigt ska ju kännas bra för en själv. Och om jag sitter hemma med min gitarr och sjunger, så mår jag ju bra av det. Jag kommer aldrig släppa musiken.

Däremot är han inte helt främmande för att testa ett annat yrke. För bara ett par dagar sedan visade han upp ännu en talang. På Instagram spelade han ”arga snickaren” i en sketch – till fansens förtjusning.

– Det där var så spontant. Men man har alltid velat prova på skådespel, avslöjar han.

– Det skulle vara skitkul, men det vet man inte om det kommer hända. Men om man fick möjligheten – jag skulle tacka ja på en gång. Det skulle vara roligt att försöka få till någonting, säger han och fortsätter:

– Det är en liten dröm.

Har du fått respons från någon arg snickare?

– Inte av Adam Alsing. Men jag var på ”Svenska hjältar”-galan och där var Anders Öfvergård också. Jag tyckte att han kollade väldigt länge efter mig...

Hoppas på att slippa kritik

Efter semifinalen förra veckan kunde fans och tittare vara med och påverka valet av en av de tre låtarna som idolerna ska framföra i finalen. Efter att ha röstat på sociala medier i ett dygn stod det klart att Chris kommer att sjunga ”Imagine” av John Lennon. Det var just tolkningen av ”Imagine” som fullständigt golvade juryn på slutaudition i Stockholm i början av ”Idol”-säsongen. Anders Bagge utsåg honom där och då till en av Sveriges bästa sångare.

Förutom den tittarvalda låten har Chris Kläfford även valt ”I Will Wait” av Mumford and sons. Och så framför han, precis som Hanna Ferm, sin version av vinnarlåten ”Treading water”, som han beskriver som en riktig ”arena-låt”.

– Jag ska bara in och ha kul. Men det värsta som kan hända nu, om man ska ta den där listan som alla drar – förutom att ramla av scenen och dö – är väl att sjunga fel text, få kritik, snubbla.

Är det jobbigt att få kritik?

– Tänk dig att stå inför 15 000 människor som tittar på dig och så får du kritik... Det är inte så kul. Man får väl hoppas att man inte får kritik.

Vad tror du om dina vinstchanser?

– Ska jag vara ärlig? Jag vet inte hur det här kommer gå. Vi är så sjukt olika så det är så sjukt spännande.

Finalen av ”Idol” sänds i kväll klockan 20.00 på TV4 och i TV4 Play.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol