Filip Hammar rökte 80 cigg på en dag

Publicerad 2015-10-06

Filip och Fredriks äventyr i ”Jorden runt på 6 steg” fortsätter.

I onsdagkvällens avsnitt röker Filip Hammar 80 cigaretter – på en dag.

– Som de grävande journalister vi är ville vi givetvis prova hur det känns, säger han till Nöjesbladet.

I avsnittet inleds Filip Hammar och Fredrik Wikingssons tredje resa i den senegalesiska öknen. Därifrån ska de ta sig till astronauten Buzz Aldrin på sex steg.

Under resans gång hamnar de i Tunisien, som Filip Hammar säger är en av få platser på jorden där det, åtminstone i vissa kretsar, är en självklarhet att man röker.

– Vi besökte en revisor i 50-års åldern i Tunis och han röker 80 cigg per dag. Som de grävande journalister vi är ville vi givetvis prova hur det känns.

I programmet säger han att det är ”fruktansvärt äckligt”.

Hur kändes det?

– Det är klart att det får vissa effekter. Jag tror absolut att det finns människor som kan röka 80 cigg per dag. Men då måste man ha byggt upp mängden successivt. Jag gick från noll till 80. Jag kan feströka någon gång då och då men jag är ju ingen rökare. Och då är det en tuff utmaning att ta sig an fyra paket.

Drabbad av magsjuka

Samtidigt som han antog utmaningen var han magsjuk.

– Ja, det blev en perfect storm av allting som på något sätt bröt ner kroppen. Men hela det här jorden runt-äventyret har på många sätt varit en fysisk utmaning. Både jag och Fredrik blev sjuka, det är oundvikligt. Under den sista vändan tror jag att vi flög 16 flygningar på elva dagar. Det är klart att det sätter sina spår. När man dessutom kombinerar det med 80 cigg och magsjuka ...

Skulle du kunna tänka dig att prova igen?

– Det tror jag absolut, men det måste finnas ett sammanhang för det. Det är inte så att man vill röka 80 cigg för att det är coolt. Det är journalistik.

”Jorden runt på 6 steg” sänds den 7 oktober klockan 21:00 på Kanal 5.

ANNONS