Hasse Andersson drabbad av lunginflammation

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Åkte akut till sjukhus: ”Det är väldigt trist”

1 av 3
Folkkäre sångaren tvingades hoppa av Hasse Andersson var nominerad till en Rockbjörn men en infektion stoppade hans medverkan på galan.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson började hosta blod - och tvingades ställa in Rockbjörnen.

Nu har han diagnostiserats med lunginflammation.

– Det är väldigt trist, jag tar det väldigt lugnt just nu, säger han.

I onsdags stod det klart att Hasse Andersson, 67 inte skulle kunna dela ut pris på Aftonbladets Rockbjörnengala som planerat. Anledningen var att han blivit akut sjuk i en svår halsinfektion och feber.

Det var så illa att sångaren hostade blod.

– Jag är jättedålig. Jag har åkt på en riktig halsinfektion och jag har fått feber och så där och det känns inte jättekul. Jag har varit vaken hela natten, berättade han.

Åkte in akut

Nu har sjukdomen visat sig vara allvarligare än så. Tidigare i veckan befann sig Hasse i Karlskoga efter att ha spelat där några dagar tidigare.

Sent i onsdags kväll mådde han så dåligt att han tvingades åka till sjukhus akut.

– I förrgår kväll var jag på akuten i Karlskoga och blev röntgad och undersökt. De kom fram till att jag hade lunginflammation, berättar en trött Hasse Andersson för Nöjesbladet över telefon. 

Är du orolig?

– Nej, det är jag inte, men det är ju väldigt trist. Men det är tur att det kom nu när det är lite lugnare, perioden innan här hade jag spelningar nästan varje dag.

”Tar det väldigt lugnt”

Under dagen är det maximal återhämtning som gäller.

– Jag tar det väldigt lugnt så får vi se hur det går. Vi kom ner till Skåne igår och nu ligger jag här och vilar, säger Hasse Andersson.

Nu väntar en tio dagar lång penicillinkur som ska göra Hasse piggare så snart som möjligt. Men trots den tuffa sjukdomen hoppas han fortfarande på att kunna genomföra sin planerade spelning i Sävsjö i morgon.

– Vi får se hur det blir med den. Det beror på hur det känns då, säger han.

”Det här tempot orkar man ju inte”

När ”Guld och gröna skogar”-sångarens nominerade låt presenterades under onsdagens Rockbjörnengala rev den ner ett öronbedövande jubel. Att han missade galan var en stor besvikelse, säger Hasse. Han har tidigare berättat för Nöjesbladet att det senaste årets succé tagit hårt på honom.

– Jag hade tänkt börja trappa ner när den här cirkusen drog igång. Jag ska ju hålla på länge jag orkar och har en publik, men kanske dra ner på intensiteten. Nu tror jag att jag en av de mest bokade artisterna i Sverige och det tempot orkar man ju inte i längden, säger han.

Publicerad: