Veganen Ellen DeGeneres ska tillverka skinnskor

Publicerad 2015-09-16

Kritiseras av fans och djurrättsaktivister

Nu släpper programledaren Ellen DeGeneres, som är vegan, en kollektion med mocka- och skinnskor.

Fansen är vansinniga.

– Det är uppenbart att det bara handlar om pengar för henne. Hon bryr sig inte ett skit om djuren, säger Ellen-fanet Sarah Winnick till The Dodo.

Ellen DeGeneres, 57, är i blåsvädret då hennes klädmärke ska börja tillverka mocka- och skinnskor. Programledaren har tidigare gått ut med att hon är vegan.

– Jag har bestämt mig för att bli vegan därför att läst på om fabrikslantbruk och hur djur far illa. Jag har insett att det var levande varelser med känslor på min tallrik, har Ellen DeGeneres sagt enligt Radar Online.

Därför är det minst sagt en överraskning att Ellen DeGeneres nu ska börja tillverka skor gjorda av djur. En överraskning som har fått både fans och djurrättsaktivister att gå i taket.

"Det handlar bara om pengar"

– Hur kan Ellen ha ett väldigt publikt uppvaknade kring den onödiga tortyren och slakten av miljarder djur och sen bara… ”Låt oss döda fler så att jag kan tjäna mer pengar på skor”. Har du inte nog med pengar, Ellen?" skriver djurrättsaktivisten och journalisten Jane Velez Mitchell på sin blogg.

– Det är uppenbart att det bara handlar om pengar för henne. Hon bryr sig inte ett skit om djuren, säger Ellen-fanet Sarah Winnick till djurrättstidningen The Dodo.

The Dodo har pratat med en representant för företaget The Camuto Group, som ska tillverka skorna, som bekräftar att skorna är gjorda av äkta läder.

Ellen DeGeneres kritiserade nyligen Caitlyn Jenner för att Caitlyn Jenner har fördomsfulla åsikter kring homoäktenskap, trots att Caitlyn vill bli förstådd och accepterad som transperson.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln