Nu slutar han på "The Office"

NÖJE

Så gick det för pinsamma chefen - nu visas de absolut sista avsnitten

1 av 2 | Foto: I kvällens avsnitt får vi veta att David Brent har släppt en singel.

LONDON

David Brent försörjer sig som underhållare. Dawn har flyttat till Florida. Gareth är ny chef.

SVT visar i kväll finalen av "The Office". Så het att manuset i England såldes till högstbjudande tidning.

Vad ska hända i sista "The Office"?

I hemlandet var spänningen stor och när en kvinna i Essex av misstag fick manuset på posten sålde hon det till tidningen Mail on Sunday.

Julen 2003 sändes de två finalavsnitten av "The Office" i BBC. Det slutar med en julfest och alltså tycker SVT att mitten av januari är en bra tid att sända dem, en tajming som säkert David Brent skulle gilla. Del II sänds nästa söndag, den 16 januari. Den 21 januari visas båda avsnitten i en följd.

Flera år senare

De första två tv-serierna, sammanlagt tolv avsnitt, låtsas vara en dokumentär som följer arbetet på pappersfirman Wernham Hoggs kontor i Slough. I jul-specialen återvänder BBC-filmarna några år senare och följer upp vad som hänt huvudpersonerna.

David Brent är nu försäljare av rengöringssaker, men har också släppt en popsingel, sin version av "If you dont know me by now".

Stephen Merchant och Ricky Gervais, som spelar David Brent, skrev tv-serien efter egna upplevelser på kontor. På BBC:s hemsida berättar de om allt kring "The Office". De hade inget alternativt slut.

Definitivt slut

- Vi har hela tiden haft det här slutet i tankarna. Vi ville att det skulle vara rörande.

Det blir inget mer "The Office". Definitivt inte.

- Vi lovar att vi inte kommer att ha några fler goda idéer för "The Office".

Ny tv-serie

Nu skriver Ricky Gervais och Stephen Merchant på en ny tv-serie, "Extras". Gervais spelar en misslyckad filmstatist, Alan Millman. Kate Winslet och Jude Law ska spela sig själva i serien.

Jens Peterson