Sara Danius

Systerns känslosamma tal till Sara Danius

Felicia Hume om saknaden i ”Tillsammans mot cancer”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Sara Danius syster, Felicia Hume, höll ett känslosamt tal på ”Tillsammans mot cancer” i TV4.

Hon pratade bland annat om hur de hade planerat begravningen.

– Sista gången vi sågs torkade jag en tår på din kind och på min egen, säger hon i programmet.

Sara Danius dog i sviterna av bröstcancer den 12 oktober, 57 år gammal. I programmet ”Tillsammans mot cancer” i TV4 höll hennes syster, Felicia Hume, 52, ett känslosamt tal till henne.

– Hur talar man för sista gången? Hur säger man hejdå för sista gången? Hur skiljs man från någon som är så nära? Den här klänningen köpte jag sista gången vi var ute på stan tillsammans. Den här klänningen bar jag sista gången vi var på restaurang tillsammans, sen på begravningen och nu i dag när allt redan varit sista gången. Sista gången vi sågs torkade jag en tår på din kind och på min egen, säger hon i programmet.

”Du hade modet att vara sårbar”

Hon pratade vidare om minnena hon har med sin syster och hur de aldrig kommer försvinna.

– Hur blir allt en första gång? Första gången jag rymde var hem till dig. Första gången jag bakade scones var med dig som visade hur. Första gången jag födde barn var du med och höll mig i handen, säger hon.

– Sara, du åstadkom så mycket för så många, men för mig gjorde du det mest våghalsiga en person kan göra. Du hade modet att vara sårbar.

”Tack Sara för att du gör mig sällskap”

Felicia Hume tänker tillbaka på hur de planerade Sara Danius begravning. Vilka som skulle komma, om vilken klänning Sara skulle ha på sig i kistan och om det skulle serveras champagne och och tårta.

– Då sa du plötsligt: När alla kommer till minnesstunden skulle jag vilja att det fanns en lapp som alla skulle få ett exemplar av där det ska stå: Dra åt helvete, säger hon i programmet.

– Vi ses i mina drömmar. Systerskap och kärlek tar inte slut. De ändrar bara form. Tack Sara för att du gör mig sällskap.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Paren från ”Vi eller aldrig” – så lever de i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Sara Danius

Cancer

TV4

Bröstcancer