”Let’s dance”-profilens stora besvikelse efter petningen

Dansaren Tobias Karlsson: ”Hade kämpat så jävla länge”

Tobias Karlsson.
Tobias Karlsson.

Han har kämpat i åratal för ett samkönat par i ”Let’s Dance” och ville därför dansa med Andreas Lundstedt i år.  

Så blev det inte – och nu berättar Tobias Karlsson om besvikelsen.

– Andreas ville dansa med en straight kille. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden.

I höstas gick den populäre ”Let’s dance”-profilen Tobias Karlsson ut och berättade att han var hiv-positiv. I samma veva gav han ut den självbiografiska boken ”Inte alltid en dans på rosor” som fick stor respons.

På den årliga Gaygalan som ägde rum nu i februari fick han utmärkelsen ”Årets hbtq” och höll ett känslosamt tal från scenen.

”Till alla ni som har det helvetet just nu på skolan eller på jobbet: Det blir bättre. Ge inte upp”, förklarade han bland annat i sitt tacktal.

Men de som ser fram emot att få se Tobias Karlsson i en cha-cha i årets säsong av ”Let’s dance”, som drar igång den 20 mars blir besvikna. Aftonbladet kan avslöja att den populäre dansaren inte ska vara med i år. Anledningen är att Tobias har kämpat för ett samkönat danspar i ”Let’s dance” i flera år, men nu när det blir av med Andreas Lundstedt så har TV4 valt att para ihop honom med Tobias Bader.

Andreas Lundstedt (till höger) har parats ihop med Tobias Bader, som förra säsongen dansade med LaGaylia Frazier.
Andreas Lundstedt (till höger) har parats ihop med Tobias Bader, som förra säsongen dansade med LaGaylia Frazier.

När Aftonbladet når Tobias Karlsson bekräftar han att han inte ska vara med – och att han verkligen hade hoppats på att få dansa med en kille.

– Nej, det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år.

Det var aldrig tal om att du skulle dansa med en tjej då istället?

– Nej! Jag ville inte göra det. Det är det här jag har kämpat för så länge.

Ska du titta på programmet?

– Ja, det är klart att jag måste titta och se vad som händer. Jag har ju tänkt på det här i sex år så jag måste se vad de gör med det och hur de förvaltar det.

Förra säsongen dansade Tobias Karlsson med Magdalena Forsberg. Paret slutade tvåa.
Förra säsongen dansade Tobias Karlsson med Magdalena Forsberg. Paret slutade tvåa.

Hur många säsonger har du varit med i Let’s dance?

– Det är femtonårsjubileum i Sverige, men jag har dansat sammanlagt 17 säsonger eftersom jag varit med i Norge och Danmark också. Det har blivit en del under årens lopp.

Tobias Karlsson säger att han berättar mer om känslorna kring sin sorti i sin egen podcast som släpps på måndag.

Förra året dansade Tobias Karlsson med skidskytten Magdalena Forsberg, paret slutade på en hedrande andraplats efter Kristin Kaspersen och Calle Sterner som vann.

Aftonbladet har varit i kontakt med TV4.

”I Let’s dance väljer vi den danspartner som passar bäst för våra respektive deltagare”, hälsar Fia Fång som är exekutiv producent i ett sms.

Publisert:

LÄS VIDARE