Petra Medes nya jobb

Tar över efter David Hellenius på TV4

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Petra Mede, 49, Har fått nytt jobb.

I höst tar hon över efter David Hellenius, 45 – och blir ny programledare för ”Helt sjukt” i TV4.

– Det är en ynnest att få vara en del i ett program där gäster så ärligt och generöst berättar om sina erfarenheter och där vi alla tillsammans kanske blir lite klokare, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter två säsonger av ”Stjärnornas stjärna” har Petra Mede fått ännu ett programledaruppdrag på TV4. Den här gången tar hon över efter David Hellenius och kommer i höst att leda ”Helt sjukt”.

– Det är en ynnest att få vara en del i ett program där gäster så ärligt och generöst berättar om sina erfarenheter och där vi alla tillsammans kanske blir lite klokare, säger hon i ett pressmeddelande.

I programmet har hon populära läkaren Mikael Sandström, 61, och psykologen Jenny Knutsson, 34, vid sin sida och varje vecka gästas programmet av två kändisgäster som berättar om sina sjukdomar eller diagnoser.

I årets säsong medverkar bland andra Bianca Ingrosso, 24, som kommer prata om sin bulimi, Samir Badran, 29, som pratar om sin utbrändhet och Sven Melander, 71, som kommer prata om sin cancerbehandling.

1 av 3 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Petra Mede.

Drömjobbet

Petra Mede sa redan inför andra säsongen av ”Stjärnornas stjärna” i mars att hon hade flera programuppdrag på gång för TV4 och antydde att just David Hellenius uppdrag var något hon suktade efter. Men då handlade det framför allt om ”Let’s dance.

– Jag har sagt sen länge att ett av mina absoluta favoritprogram på TV4 är ”Let’s dance”, sa hon då.

Men betonade också att hon tyckte att David Hellenius och Tilde De Paula gjorde ett utomordentligt jobb och att hon absolut inte ville ersätta dem.

– Om det är nån man ska utmana på TV4 så är det nog inte David Hellenius och Tilde De Paula. De är ju TV4, plus att de är mina stora idoler. Med glädje får de fortsätta 20 år till i ”Let’s dance”, men om jag får vara med på ett hörn och bara säga hej så är jag väldigt tacksam, sa Petra Mede då.

”Helt sjukt” sändes under David Hellenius ledning på TV4 åren 2013 och 2014. Den nya säsongen har premiär på TV4 torsdag 12 september kl 21.00.

PODD: Så utnyttjar bedragarna svenska kändisar – för att komma åt dina pengar

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om hur bedragare använder sig av svenska kändisar för att lura dig på pengar.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE