Allt för Sverige

Vill ändra ”Allt för Sverige” efter uttåget

Janet ”Holgie” Caplinger: ”Jag tycker inte om det”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Janet ”Holgie” Caplinger blev den första deltagaren att få lämna ”Allt för Sverige”.

Uttåget gjorde henne helt förkrossad – och hade hon fått bestämma själv så hade programmet sett annorlunda ut.

– Ingen skulle behöva åka hem, säger hon till Nöjesbladet.

I kvällens utslagstävling i ”Allt för Sverige” skulle deltagarna hitta och räkna diverse föremål, som sedan skulle lösas i en ekvation. Deltagaren Janet ”Holgie” Caplinger, 71, lyckades inte lösa uppdraget i tid och tvingades lämna programmet.

– Det var förödmjukande, förkrossande, pinsamt – allt det där. Det kändes som att du svek alla, inklusive dig själv, säger hon till Nöjesbladet.

Enligt ”Holgie” så hade det tagit lång tid för henne att komma med i programmet, med mycket förberedelser inför, vilket gjorde det extra tungt att lämna.

– Du packar dina väskor, flyger till Danmark, är förväntansfull, träffar alla människor och tar in omgivningen. Du är mitt uppe i att ta in det här fantastiska äventyret och så räknar du fel och måste åka hem, säger hon och fortsätter:

– Det är som att någon precis dragit i handbromsen. Jag kan knappt prata om det här för jag är så upprörd. När jag fick veta att jag åkt ut satte jag mig på stenarna och började storgråta. Det var som att en familjemedlem dött.

Vill göra om programmet

I stället hade ”Holgie” hoppats på att få vara kvar i tävlingen och utveckla vänskapsbanden med de andra deltagarna. Hon liknar det vid att hon fick doppa en tå i ett hav som hon egentligen ville simma i.

– Jag skulle vilja vara med igen, men jag skulle vilja göra om programmet. Jag skulle vilja ta alla människor till de här platserna och få veta deras historier, sen skulle jag vilja ha en stor återförening med alla deltagarna. Ingen skulle behöva åka hem. Om jag skulle få skriva manuset så hade det sett ut så.

”Holgie” säger att det också hade varit bättre marknadsföring för Sverige om alla fick stanna kvar och ta del av varandras historier.

– Jag hade faktiskt inte ens tänkt på utslagningen. Det var svårt nog som det var att komma med i programmet. Hela världen öppnas upp och du får ta del av livshistorier, sen säger de plötsligt ”ni ska gå och tävla”. Var passar det in? Jag tycker inte om det. Jag älskar att höra om andra människors berättelser, och deras historier och vad de har varit med om, men jag gillar inte utslagningsdelen. Livet är redan tillräckligt svårt.

”Allt för Sverige” sänds söndagar 20.00 på SVT och SVT Play.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I sjätte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar veckans gäst Susanne Bostrand hur relationen med Jimmy förstördes efter ett samtal bakom kulisserna.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Allt för Sverige

LÄS VIDARE

TV4-bondens kritik: ”Hade behövt stöd”

ÄMNEN I ARTIKELN

Allt för Sverige