Andrijano ”Adde” Mijanovic om kritiken mot kvinnosynen: ”Oförtjänt dåligt rykte”

Realityprofilen vill nu visa vem han egentligen är

Andrijano ”Adde” Mijanovic.
Andrijano ”Adde” Mijanovic.

Andrijano ”Adde” Mijanovic är med i ”Ex on the beach” för femte och, vad han lovar är, sista gången.

Nu öppnar han upp om kritiken mot sin kvinnosyn.

– Jag har aldrig varit mannen som haft avsikten att förnedra en kvinna, säger han till Aftonbladet.

Andrijano “Adde” Mijanovic, Hannah Klostermann, Genri Teivald i ”Celebrity ex on the beach” 2020.
Andrijano “Adde” Mijanovic, Hannah Klostermann, Genri Teivald i ”Celebrity ex on the beach” 2020.

Det är sitt ”riktiga jag” som Andrijano ”Adde” Mijanovic, 27, berättar att han vill visa i den kommande säsongen av ”Ex on the beach”.

Han säger att det med 110 procents säkerhet är sista gången han är med.

Varför är det den sista gången?

– Jag kände verkligen att jag behövde vara med igen en sista gång och visa vem jag faktiskt är, vem jag egentligen är på utsidan. Jag ville visa det innan jag verkligen avslutar det här kapitlet.

Menar du att du inte har visat ditt riktiga jag de fyra andra gångerna?

– Vi festar mycket där inne och i vissa situationer har jag inte tänkt på att ”det här skulle jag inte göra på utsidan”. Det är inte programmets fel, det är helt mitt fel och det är jag som sätter mig själv i en sådan situation, och det är därför jag känner att jag den här gången verkligen behövde visa att jag är en bra man.

Det har varit många diskussioner om dig varje gång du har varit med i programmet, som du vet, där många menar att du har en skev och dålig kvinnosyn. Hur ser du på det?

– Det var en period där jag fick väldigt mycket hat om det här med kvinnosynen och om att jag förnedrar kvinnor och att det är som att jag njuter av det. Att det är mitt livs motto att förnedra kvinnor. Jag har aldrig varit mannen som haft avsikten att förnedra en kvinna, jag har alltid varit mannen som stöttat kvinnorna jag är med.

”Försöker svartmåla mig”

Han säger att även om han har sårat kvinnor när det handlar om känslor så har han aldrig haft som avsikt att förnedra.

– Det har blivit en helt annan bild av mig. Alla kvinnor jag har varit med har varit det för att de har sett min riktiga sida. Jag har hanterat vissa situationer på fel sätt och jag känner att jag har mognat på det sättet. Den här säsongen vill jag visa att jag inte är den mannen. Jag känner att jag har fått ett sådant dåligt rykte vad gäller kvinnor som jag inte förtjänar. Men självklart har jag gjort mina misstag och fel och de felen är mellan mig och mitt ex. Det har jag gått ut med, att jag har gjort fel mot henne. Men jag känner också att vissa andra försöker svartmåla mig på ett sätt som är orättvist.

Nu när du ska visa att du inte är sådan, hur kommer det att spegla sig i rutan?

– Man kommer verkligen att få se den positiva och glada Adde, den riktiga Adde som inte gör dumma misstag som jag inte kunnat ta itu med på ett bra sätt.

Om det verkligen är sista gången, vad ska du göra efter det här?

– Jag har några projekt på gång, jag och min manager, och vi tänker ta över alla plattformar och visa var skåpet ska stå. Jag känner mig svartmålad i vissa sociala medier och jag känner att det är dags för en comeback och visa vem jag är. Jag uppskattar allt som ”Ex on the beach” har gett mig, men nu är det dags att göra annat, jag är klar med dating-program nu.

Nenad, Andrijano ”Adde”, Kim och Hampus 2016.
Nenad, Andrijano ”Adde”, Kim och Hampus 2016.

Singel efter uppbrottet med Anna-Lisa

Adde Mijanovic säger att har varit singel länge nu.

– Jag har verkligen inte funnit en tjej som jag kan klicka med på det sättet, jag hittar inte den rätta och har faktiskt inte legat runt heller. Jag har satsat mycket på mig själv. Jag har alltid varit en relationskille och ju äldre man blir desto mer vill man stadga sig och hitta något bra.

Han säger att han, efter sitt flera år långa av-och-på-förhållande med ”Ex on the beach”-profilen Anna-Lisa Herascu, är ute efter ett förhållande med ömsesidig respekt.

– I mitt sista förhållande med Anna-Lisa var jag inte hundra procent redo för ett förhållande och jag sa det också till henne innan vi blev tillsammans. För jag hade ett ex innan henne som jag var tillsammans med i fem år.

Är Anna-Lisa ett helt avslutat kapitel?

– Ja, det kan man säga. Det har varit svårt för mig att gå vidare från Anna-Lisa för jag har verkligen försökt bli tillsammans med henne igen, men hon vill inte det för att hon skäms över saker jag har gjort i tv-rutan.

Framtida tjejer kanske då tänker att du fortfarande har känslor för Anna-Lisa?

– Jo... det var samma sak i mitt förra förhållande när det tog slut, det enda jag pratade med andra tjejer om var henne. Det måste jag lära mig, att det är respektlöst att prata om sitt ex med nya tjejer jag träffar. Det är svårt att släppa vissa känslor, men jag måste bara bearbeta det och gå vidare nu.

Celebrity Ex on the beach har premiär på Dplay 29 oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE