Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

Trakasserades först som 17-åring – fortsatte i flera år

Ska ha kallat stjärnan könsord och hotat henne

Av: 

Leo Pettersson

NÖJE

En 17-årig Kate Beckinsale ska ha utsatts för sextrakasserier av Harvey Weinstein som mötte henne iförd badrock.

Även Léa Seydoux riktar anklagelser mot honom.

– Han är stor och fet så jag var tvungen att vara kraftfull för att göra motstånd, säger hon till The Guardian.

Fler och fler skådespelare träder fram och berättar öppet om hur de ska ha utsatts för sexuella övergrepp av filmproducenten Harvey Weinstein, 65.

Léa Seydoux, 32, som var med i James Bond-filmen ”Spectre”, säger till The Guardian att Weinstein försökte överfalla henne i Paris för några år sedan.

”Var tvungen att försvara mig själv”

De hade träffats på en modevisning i staden och enligt Seydoux hamnade de i hans hotellrum för att prata om hennes karriär.

– Vi pratade i soffan när han plötsligt hoppade på mig och försökte kyssa mig. Jag var tvungen att försvara mig själv. Han är stor och fet så jag var tvungen att vara kraftfull för att göra motstånd, säger hon till tidningen.

Hon beskriver honom som dominerande och att han förlorade kontrollen.

– Jag puttade bort honom fysiskt. Jag tror att han respekterade mig för att jag stod emot honom, säger Léa Seydoux.

Könsord och hot

Skådespelerskan Kate Beckinsale, 44, träffade Harvey Weinstein första gången när hon var 17 år. På Instagram skriver hon att hon förväntade sig ett möte i ett konferensrum, men istället skedde på hans rum.

”Han öppnade dörren i sin badrock. Jag var otroligt naiv och ung och jag kunde inte föreställa mig att denna äldre, oattraktive man kunde förvänta sig att att jag skulle vara sexuellt intresserad av honom”, skriver hon i inlägget.

Kate lyckades ta sig ifrån hotellet genom att skylla på att hon hade skola tidigt dagen efter. Men trakasserierna ska inte ha slutat där.

I inlägget skriver hon att Weinstein trakasserade henne sexuellt i flera år efter det tillfället.

”Jag har sagt nej till honom professionellt många gånger genom åren, vissa gånger har det slutat med att han skrikit åt mig, kallat mig en fitta och uttalat hot. Ibland har han skrattandes sagt till folk att ”Kate lever för att säga nej till mig”.

Kate Beckinsale passar på att hylla de kvinnor som trätt fram i denna tragiska historia och menar på att deras historier kan utgöra en riktig förändring i filmbranschen.

”Som om han inte brydde sig”

Enligt TMZ befinner sig Harvey Weinstein nu i Arizona. På torsdagskvällen ska han ha ätit middag med några vänner på en restaurang.

– Han agerade normalt, som om han inte brydde sig, säger ett ögonvittne till tidningen som även rapporterar att han har checkat in på ett rehabiliteringscenter alldeles i närheten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Zara Larssons ord om hjärtesorgen

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Kate Beckinsale

Sexualbrott

MeToo

Sexuella övergrepp