Stjärnan: ”Män är kungarna av universum”

Akons sexistiska utspel

Kvinnornas jobb är att stötta männen och behandla dem som kungar.

Det menar i alla fall artisten Akon, när han pratar om könsroller i en podcast.

– En kvinna kan aldrig jämföras med mannen, säger han.

Artisten Akon, 49, är missnöjd med hur han blir behandlad av kvinnor i USA. I ett avsnitt av ”The Joe Budden podcast”, pratar sångaren om hur han tycker att könsrollerna skiljer sig mellan Afrika och Amerika, skriver Daily Mail.

”Kan aldrig bli jämlikar”

– Kvinnorna behandlar dig som en man, som en kung. De tävlar inte mot dig eller kämpar för jämställdhet, för de förstår att män och kvinnor aldrig kan bli jämlikar. De förstår sina roller, säger han om afrikanska kvinnor, och fortsätter:

– Som kvinna är det hennes roll att stötta mannen. Männen är kungarna och det gudomliga i universum, en kvinna kan aldrig jämföras med mannen. De måste förstå det här i Amerika.

Akon.
Akon.

”Vi är de som skapar liv”

I avsnittet hävdar artisten också att kvinnor är gjorda för att utstå smärta som orsakats av män, och fortsätta vara lojala mot dem.

– Gud har gett kärlek, känslor och medkänsla till kvinnan, för som en modersfigur måste dessa saker ingjutas. Det är därför kvinnor får känslor så snabbt och varför de kan utstå så mycket smärta, för den lojaliteten kommer naturligt för dem.

I avsnittet säger han även att det finns sätt för män att skaffa barn utan kvinnor, och menar att det enda som behövs är att använda sperma och en inkubator.

– Vi är gudar, vi är de som skapar liv, säger han.

Akon har inte kommenterat avsnittet, men på Twitter har flera användare kritiserat hans uttalanden.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN