”Green book”-skådespelaren Frank Vallelonga Jr hittad död vid industrilokal i Bronx

En man har gripits, enligt TMZ

En död man hittades utomhus i Bronx på måndagen.

Nu har polisen identifierat honom som skådespelaren Frank Vallelonga Jr, skriver TMZ.

Enligt sajten har en person gripits misstänkt för att ha dumpat kroppen.

Tidigt på måndagen fick polisen i New York in ett larm om en medvetslös person i Bronx. På platsen hittade de en livlös man utanför en industrilokal.

Nu rapporterar TMZ och Deadline att offret är skådespelaren Frank Vallelonga Jr, som medverkade i den trefaldigt Oscarsbelönade filmen ”Green book”. Han var 60 år gammal.

En obduktion kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken, men en man har redan gripits misstänkt för att ha dumpat kroppen, skriver TMZ.

Frank Vallelonga Jr.
Frank Vallelonga Jr.

Son till ”Soprano”-profil

Den misstänkte mannen ska ha hävdat att Vallelonga dog av en överdos.

Frank Vallelonga Jr är son till framlidne ”The Sopranos”-stjärnan Tony Lip, som spelade maffiabossen Carmine Lubertazzi i serien, och bror till Nick Vallelonga, 63, som skrev och producerade ”Green book”.

Polisen har uppgett att kroppen dumpades från en bil som ägs av Nick, men han ska ha påstått att den misstänkte inte hade tillåtelse att använda bilen, skriver TMZ.

Det här är ”Green book”

Den verklighetsbaserade dramakomedin handlar om vänskapen mellan Don Shirley, en berömd afroamerikansk jazzpianist som spelades av Mahershala Ali, och Tony Vallelonga, spelad av Viggo Mortensen, en italiensk-amerikansk dörrvakt som när han blir av med jobbet på en nattklubb tar på sig att vara Shirleys chaufför och livvakt under en åtta veckor lång turné genom den amerikanska södern.

Vid Oscarsgalan 2019 belönades filmen med tre priser: för bästa film, bästa manliga biroll till Mahershala Ali och bästa originalmanus. Mortensen var även nominerad för bästa manliga huvudroll.

Frank Vallelonga Jr blev 60 år.

Frank Vallelonga Jr och Viggo Mortensen vid premiären för ”Green book” 2018.
Frank Vallelonga Jr och Viggo Mortensen vid premiären för ”Green book” 2018.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN