Supermodellen slår tillbaka mot vikthetsen

Tidningen slängde bort hennes bilder – var för tjock

1 av 3
NÖJE

Supermodellen Nina Agdal, 25, fotades för livsstilsmagasinet Venice Magazine.

Sedan skrotade tidningen bilderna eftersom de tyckte att hon var för tjock.

Nu slår Agdal tillbaka mot vikthetsen i modellbranschen.

Nina Agdal, som är en av världens mest framgångsrika modeller, skulle prytt det amerikanska livsstilsmagasinets omslag. I stället bestämde sig tidningen för att inte publicera bilderna överhuvudtaget.

I ett långt Instagraminlägg berättar den danska supermodellen att Venice Magazines redaktion tyckte att hon var för stor och otränad, rapporterar People.

”När min agent fick ett ursäktande mejl som sa att de inte skulle köra min omslagsfotografering eftersom den inte ”reflekterade min talang” och inte ”passade deras marknad” hävdade chefredaktören att mitt utseende inte stämde överens med min portfolio och att jag inte passade i provstorlekarna, vilket är helt falskt”, skriver hon.

Kritiserar tidningen

Hon fortsätter:

”Om någon är intresserad av mig vet de att jag inte har en typisk modellkropp, jag är atletiskt byggd och har hälsosamma kurvor”.

Venice Magazine ska ha meddelat att de gärna gjorde en ny fotografering när Nina Agdal var ”tillbaka i toppform”. Händelsen har fått Agdal att rikta hård kritik mot både tidningen och branschen.

Modellen har det senaste året kämpat mot social fobi och psykisk ohälsa, men skriver att hon kände sig fin och bekväm under fotograferingen.

Hyllas för inlägget

”Jag är stolt över att säga att min kropp har förändrats sedan jag startade den här galna resan som en 16-årig flicka med ohälsosamma och bristande matvanor. Så skäms på er och tack till chefredaktören som bekräftade hur viktigt det är att leva efter din egen sanning och att säga det högt, oavsett vem du är eller vilken storlek”.

Nu hyllas Nina Agdal för inlägget, där hon också visar upp en av bilderna som ratades av tidningen.

Agdal har bland annat synts på Sports Illustrateds omslag och visat underkläder för Victoria’s secret. 2016 blev hon omskriven för sin relation med skådespelaren Leonardo DiCaprio, 43.

Svenska modeller som blev stora internationellt 00:18