Efter ändringarna: Steffo hyllar ”Morgonstudion”

SVT:s nysatsning har gjorts om

”Morgonstudion” gjordes om efter julhelgerna.

Nu hyllar Steffo Törnquist SVT:s beslut.

”Vi på NyMo behöver konkurrens för att hålla oss på tå. Good move SVT”, skriver han på Instagram.

SVT la ner sitt klassiska program ”Gomorron Sverige” till förmån för ”Morgonstudion”. Målet var att knipa tittare från TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Men så blev det inte.

Tittarsiffrorna för ”Nyhetsmorgon” har ökat medan siffrorna för ”Morgonstudion” samma period i princip är oförändrade sedan förra året då ”Gomorron Sveriges” sändes.

Har tänkt om

”Morgonstudion” har fått kritik från både tittare och recensenter. Efter jul valde man därför att förändra programmet. Något som DN rapporterade om under onsdagen.

Bland annat sker nyhetsuppdateringarna inte längre varje kvart. De sänds istället på hel- och halvslag. Tanken är att valet att ta bort vissa nyhetsinsitt ska göra att programmet får ett lugnare tempo.

”Behöver konkurrens”

TV4-profilen Steffo Törnquist ”Morgonstudions” val att göra om programmet. Steffo programleder ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Jenny Strömstedt på TV4.

”Våra konkurrenter (och kollegor) i SVT:s nya morronstudio har haft det förbannat motigt och gör nu om programmet. Bra!! Man testar, satsar, och blir det fel gör man om. Jag önskar uppriktigt all lycka. Vi på NyMo behöver konkurrens för att hålla oss på tå. Good move SVT”, skriver han på Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE