Frank Dorsin om råden från pappa: ”Ska inte tro man är nåt”

Frank Dorsin spelar Eddie i ”Bonusfamiljen”.
Frank Dorsin spelar Eddie i ”Bonusfamiljen”.

Succén med ”Bonusfamiljen” har fått honom att vilja satsa på en skådespelarkarriär.

Nu får Frank Dorsin, 11, framtidsråd av mamma Hanna och pappa Henrik Dorsin.

– De säger att man ska inte tro att man är nåt extra bara för att man syns på tv och tjänar bra med deg, säger han.

Den har kallats en av förra årets bästa serier. Den 29 januari är SVT:s dramakomedi ”Bonusfamiljen” tillbaka i rutan igen.

Succén har gett 11-årige Frank Dorsin, som spelar Eddie, blodad tand – och nu satsar han på att fortsätta film- och tv-karriären med goda råd på vägen från föräldrarna Hanna och Henrik Dorsin, båda medlemmar i humorgruppen ”Grotesco”.

– De har gett mig lite tips då och då. Som att man ska inte tro att man är nåt extra bara för att man syns på tv och tjänar bra med deg. Man är bara en vanlig människa, säger han.

Tittar mycket på pappa

Frank Dorsin, som i höstas också syntes i barn- och ungdomsfilmen ”Lasse-Majas detektivbyrå: Det första mysteriet”, inspireras mycket av sina föräldrar.

– Jag tittar på det de gör och jag tycker det är jätteroligt. Jag lär mig lite också, speciellt av min pappa. Jag kollar väldigt mycket på vad han gör, till exempel ”Solsidan”. Det är riktigt roligt.

Han hade aldrig övervägt att gå i sina föräldrars fotspår förrän en av ”Bonusfamiljens” skapare hörde av sig.

– Felix Herngren frågade min pappa och jag ville vara med i Felix serie. Jag bara: sure. Så gick jag och provfilmade och fick rollen och sen dess har jag tyckt att det varit jätteroligt. Det är bland det roligaste jag har gjort.

”Mina kompisar tycker det är bra”

Sedan dess har han fått mycket beröm för sin tolkning av den energiske och stökige Eddie. Men Frank Dorsin har höga krav på sig själv.

– Jag tycker alltid att jag kunde gjort det bättre, men det tycker ju inte de som inte har sett det innan. Mina kompisar tycker ju det är bra, men jag bara: hur tänker ni?

Känner du igen dig i rollen?

– Lite bara. Jag är inte som Eddie, är men jag kan känna igen mig lite. Jag ser lite Frank i honom.


RECENSION: ”Bonusfamiljen” är tillbaka med den perfekta uppföljarsäsongen

Publisert:

LÄS VIDARE