Farmen

”Farmen”-vinnarens lycka: ”Vilken jäkla känsla”

Tobias Möller tog hem rafflande final av ”Farmen” 2019 i TV4

avAlex Hartelius

”Farmen”-finalen blev en spännande tillställning.

Till slut var det Tobias Möller som gick vinnande ur striden efter att avgjort med sina vedklyvningskunskaper.

– En riktig jäkla lycka att lyckas med planen, säger han till Nöjesbladet.

Det blev Tobias Möller, 28, från Eslöv som kammade hem ”Farmen” 2019. I finalen ställdes han mot deltagaren Emelie Karlsson, 25, i en duell om deras farmenkunskaper.

I det avgörande skedet skulle de ta ett vedträ och hugga ut så nära ett och ett halvt kilo som möjligt. Tobias Möller högg ut cirka 1.6 kilo vilket gav honom vinsten och en prissumma på en halv miljon kronor.

– Vilken jäkla känsla. Jag hade ett mål när jag kom in på farmen och det gick vägen. En riktig jäkla lycka att lyckas med planen. En fantastisk känsla, säger han till Nöjesbladet.

Tobias Möller har med sin kunskap och styrka varit något av en mardrömsmotståndare hos de andra ”Farmen”-deltagarna. Inför finalmatchen hade motståndaren Emelie Karlsson stor respekt för honom.

– Han kan allt här inne och jag vill inte möta honom, säger hon i programmet.

Foto: TV4
Tobias Möller vann Farmen 2019.

Kritisk till klippningen

Tobias Möller säger att han gick in i programmet med många frågetecken. Han hade aldrig varit bonde på landet tidigare och fick en chock över hur mycket jobb det var på gården.

– Jag fattade ju att man skulle jobba och så, men förstod inte att det skulle vara så mycket slit som det var. Samtidigt var det väldigt roligt och väldigt många roliga stunder som aldrig visas i tv.

Var det något du tyckte saknades i klippningen?

– Vi hade många roliga stunder, byggde något kubbspel och skojade mycket. I programmet är det väldigt mycket fokus på drama. Det blir väl bättre tv, men jag önskar att de hade visat mer roliga stunder.

Emelie Karlsson är en av de deltagare som tidigare kritiserat TV4 för hur hon framställs i programmet. Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Farmen”, har i en tidigare kommentar till Nöjesbladet skrivit:

”Tråkigt att höra att Emelie känner så. Men programtiden är begränsad och det är omöjligt att få med allt”.

Fick en andra chans

Men vägen till finalen var inte helt enkel för Tobias Möller. Han åkte tidigare under säsongen ut efter en tävling mot deltagaren Diana Sundström. Likt de andra deltagarna som åkt ut i Tinget så skickades han till ”Torpet” och fick en andra chans.

Den tog han och trots det tidigare uttåget så ser han sig själv som en värdig vinnare.

– Absolut, det är inte jag som gör spelreglerna. Många andra har också fått en andra chans och det är en del av spelet. Alla är införstådda med det. Jag tycker mer det är kul att jag fick se helheten: Flotten, farmen och torpet.

Tobias Möller kom in som utmanare senare i programmet och fick till en början bo på en flotte tillsammans med deltagarna Maxine och Tess.

Under säsongen har flera deltagare sagt att de hoppas på att en person som varit med från första början ska ta hem tävlingen. Trots det röstade de tidigare farmarna fram Tobias som finalist när de fick välja sin favorit.

– Jag har sökt till programmet som alla andra. Jag valde inte att bli utmanare så det kan jag tycka är lite löjligt av de andra. Men varför de röstade på mig tror jag var för att jag ville lära mig allt inne på gården – allt från mjölk, djur och hur man skötte gården.

Ska köpa lägenhet för pengarna

Efter vinsten ringde Tobias Möller upp sin pappa och berättade om segern, men annars har han varit förbjuden att prata med någon om resultatet.

– I början var det jobbigt. Man ville säga saker och folk frågade och frågade, men sen släpper man på det, förr eller senare får alla reda på det i vilket fall som helst.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag håller på att leta efter en lägenhet i Malmö så det blir väl en extra skjuts till det, helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen