Bandet splittras – i protest mot Melodifestivalen

Av: Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Melody Club klara för tävlingen – då vägrar trummisen vara kvar

AVHOPP Melody Club ställer upp i Melodifestivalen 2011, men utan trummisen Andy A (längst till höger) som nu lämnar bandet.
Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
AVHOPP Melody Club ställer upp i Melodifestivalen 2011, men utan trummisen Andy A (längst till höger) som nu lämnar bandet.

Melody Club är klara för Melodifestivalen.

Och bandets trummis Andy A väljer att lämna bandet.

– Hade jag varit med i Melodifestivalen hade jag tvingats spela musik som jag inte står för, säger han.

Mer syntpop åt folket.

Enligt Nöjesbladets uppgifter är Melody Club ett av bidragen i Melodifestivalen.

Att bandet väljer att ställa upp i tävlingen har också inneburit att bandets trummis, Andy A Miltvedt, valt att lämna gruppen.

– Jag slutar i Melody Club för att vi vill olika saker musikaliskt och vi har inget gemensamt och jag vill absolut inte vara med i Melodifestivalen, säger han.

”Spelar playback”

Det var i förra veckan som han fattade beslutet.

– Det är skönt att slippa Melody Club, ett gäng med snåla smålänningar. Jag tycker inte att det är ett intressant sammanhang att vara med i för min del. Hade jag varit med i Melodifestivalen hade jag tvingats spela musik som jag inte står för. Plus att man spelar playback där så det finns ingen anledning att vara med om man är seriös, säger han.

Att han nu hoppar av är ett resultat av att han och resten av bandet har olika åsikter musikaliskt.

– Vi vill olika saker. De vill gå den här vägen och jag vill gå en annan väg. Jag vill göra musik som betyder någonting, spela in med riktiga instrument, använda analoga syntar och göra saker på riktigt. För dem verkar det inte ens spela någon roll om de själva spelar på skivorna ungefär. Det är den attityden det varit hela tiden, säger han.

”Återkom i morgon”

Andy A Miltvedt har nu i stället ersatts av nygamle trummisen Richard Ankers. När Nöjesbladet när bandets sångare Kristofer Östergren är han fåordig.

– Jag säger att, ja vad säger jag om det? Ja du, du får återkomma i morgon. Då får vi se vad som händer, säger han.

Hur känns det att Andy A går ut så här?

– Ja du, det vet jag inte. Du, vi får pratas vid i morgon. Eller snart. Ok, hej då, säger han.

Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen, vill inte kommentera. Nöjesbladet har sökt Christer Björkman, tävlingsansvarig, utan resultat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN