Allsång på Skansen

Måns redo att ta över allsången

Av: 

Sofia Sjölin

NÖJE

Zelmerlöw tillfrågad att efterträda Anders Lundin på Skansen: Det är en dröm

GÖTEBORG Tittarna sviker och kritiken mot Anders Lundin som ledare för ”Allsång på Skansen” växer.

Nu avslöjar Måns Zelmerlöw för Nöjesbladet att han har fått förfrågan om att leda programmet.

– Programledarskapet är fantastiskt kul, säger han.

”Idol”-femma, ”Let’s dance”-vinnare, Melodifestival-deltagare och programledare, bland mycket annat. Måns Zelmerlöws meritlista är redan lång och imponerande för att vara en 24-årings. I framtiden finns nu även möjligheten att bli programledare för ”Allsång på Skansen”.

Nöjesbladet träffar en fräscht solbränd Måns Zelmerlöw i Göteborg för en exklusiv intervju inför hans medverkan i kvällens ”Lotta på Liseberg”. Han kommer direkt från Möja där han har varit på sin barndomsväns bröllop kvällen innan. Solglasögonen är på och han ber om en stark kopp svart kaffe, ”så svart som det kan bli”.

Sjunger med Storeng

I kväll står han på Lisebergs scen tillsammans med Maria Haukaas Storeng. De kommer att framföra duetten ”Precious to me” från den norska sångerskans kommande album som Måns gästar.

Den senaste tiden har hans artistkarriär fått stå undan för programledarjobb i Melodifestivalen och medverkan i SVT:s ”Jakten på Julia”. Nu är det dags att fokusera på artisteriet ett tag och han håller för fullt på att sammanställa en ny skiva.

Fick blodad tand

Men Måns avslöjar att han har fått förfrågningar om att leda tv-program efter Melodifestivalen och bekräftar att SVT har frågat honom om han vill leda ”Allsång på Skansen” någon gång i framtiden.

– Ja, den frågan har jag fått.

Vad svarade du?

– Ja, det är en dröm.

Måns Zelmerlöw gjorde stor succé som programledare i årets upplaga av Melodifestivalen tillsammans med Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Den erfarenheten har gett mersmak och i framtiden vill han gärna testa på programledarrollen igen.

– Det är fantastiskt kul, säger han.

Och att leda ett program som just ”Allsång på Skansen”, där han kan kombinera artisteriet med programledarskapet är drömmen.

– Jag älskar ”Allsång på Skansen” och tycker det hade varit jättekul att göra.

Dåliga siffror

Tittarsiffrorna för de tre första programmen av årets allsång är de sämsta på tio år. Många tittare har hört av sig till Nöjesbladet med åsikten om att programmet behöver förändras. Även den nuvarande programledare Anders Lundin har fått utstå kritik för sitt sätt att leda programmet. Och trycket på SVT att byta ut programledaren har ökat.

Behöver förnyas

Måns Zelmerlöw håller med om att programmet skulle behöva lite förnyelse.

– Det är aldrig bra att gå helt i samma fotspår. Därmed inte sagt att det är Anders fel, utan jag tror att man hade kunnat förnya programmet och fortfarande hålla det lite folkligt och älskvärt, säger han.

”En säsong i taget”

Gunilla Nilars har varit producent för ”Allsång på Skansen” i sju år. Lika länge som Anders Lundin har lett programmet. Men hon känner inte till att Måns Zelmerlöw skulle ha fått förfrågan om att leda programmet.

– Jag kan inte dementera det, men så vitt jag vet har inte den frågan kommit. Jag har inte pratat med honom angående det, men vi är 3 000 personer som jobbar på Sveriges Television, säger hon och fortsätter:

– Vi tar en säsong i taget, det har vi alltid gjort och vi har inte skrivit något kontrakt med Anders Lundin som sträcker sig längre än en säsong i taget.

Vad tror du om Måns Zelmerlöw som allsångsledare?

– Han skulle säkert göra det ypperligt. Han är en oerhört ambitiös person, mångsidig och har redan nu lett andra program med ackuratess.

Måns Zelmerlöw om...

... Jakten på Julia:

– Min roll var ju inte så tydlig där. Jag önskar att programmet hade blivit bättre mottaget, men jag tror inte att det kommer att påverka musikalen på Göta Lejon. Jag hoppas för allt i världen inte det.

... att leda Melodifestivalen:

– Det var ju ofantligt kul att få leda Sveriges största nöjesprogram såhär tidigt i min karriär. Det hade jag ju aldrig trott att jag skulle få göra. Jag lärde mig jättemycket.

... det första gemensamma hemmet med flickvännen Marie Serneholt:

– Det är fantastiskt. Vi undrar bara var vi ska göra av alla kläder. Hon har ju en tio år lång karriär bakom sig och då blir det en del kläder. Jag är likadan, man vill inte slänga sina gamla scenkläder, det är något man vill visa för barnbarnen.

... om sambolivet:

– Det är väldigt skönt att komma hem till någon. I och med att hon är i samma bransch vet hon precis hur trött man är när man kommer hem från en turné och bara vill ligga i soffan och kolla på film och vara tyst, det finns inget skönare.

... sin stora förebild Björn Skifs:

– Han har gjort allt, och det är precis det jag vill göra också.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsång på Skansen

Måns Zelmerlöw

Anders Lundin