Glammigt och galet

Av: Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

 Experten sätter plus på Versace för H&M

Läckert mönster. En uppseendeväckande klänning som får dig att hamna mitt i festens mittpunkt men som också kan funka fint på after beachen till sommaren. Härlig! 4 plus
Foto: Foto: KACPER KASPRZYK
Läckert mönster. En uppseendeväckande klänning som får dig att hamna mitt i festens mittpunkt men som också kan funka fint på after beachen till sommaren. Härlig! 4 plus

Glammig, färgstark, mönstrad – och stilren.

Snart står H&M:s Versace-kollektion i butikshyllan.

– Jag tror inte att folk köar i flera timmar, säger Aftonbladets modeexpert Nina Johansson.

Den svenska klädjättens samarbeten med kända designers och modehus är alltid mycket uppmärksammade.

17 november är det dags igen. Då släpps ”Versace for H&M” i utvalda butiker.

– Kollektionen är å ena sidan väldigt mycket glamour à la Versace, det är många plagg som är lite ”over the top” och färgstarka, säger Nina Johansson, Aftonbladets modeexpert.

– Samtidigt känns det ändå som om man försökt anpassa den till en generell modemarknad, det är en del svarta klänningar och lite nedtonat.

”Lite prestige”

Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M, kallar kollektionen ”en stor modehändelse”, men Nina Johansson är inte helt imponerad.

– Det är lite prestige att ha fått med dem, men eftersom H&M har de här samarbetena så ofta är frågan om man inte håller på att urvattna det lite, säger hon.

– Jag tror inte att kollektionen kommer att skapa sådan hysteri som det var de första åren. Den kommer att gå bra, det finns ändå en del hyfsat kommersiella produkter, men jag tror inte att det kommer att vara så att folk köar i flera timmar.

Saknar ytterplagg

Nina Johansson tror framför allt att tajtsen kommer att sälja bra.

Är det något du saknar i kollektionen?

– Det är en bred kollektion, men den känns väldigt somrig. Jag skulle ha velat se en riktigt fin långkappa, det är inte så många ytterplagg över huvud taget.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN