”Han vill bara känna sig ung”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4
Dolph och nya kärleken Jenny Sandersson smusslar inte direkt med sin kärlek. Här är de på gala tillsammans.

NÖJE

Efter 17 års äktenskap har vår blågula Hollywoodexport Dolph Lundgren, 53, separerat från smyckesdesignern och butiksägaren Anette Qviberg, 46, som han har två barn tillsammans med.

– Jag kan bekräfta att de har levt åtskilda en längre tid och nu bestämt sig för att skiljas, säger Dolphs agent Johan Pråmell till Klick! – och understryker att beslutet varit helt gemensamt.

Men actionhjältens singelperiod blev inte särskilt långvarig. För nu har Dolph klivit in under offentlighetens lampa med en sprillans ny romans. På färska bilder syns han kyssa den mörkhåriga karateläraren Jenny Sandersson, 30.

Ögonvittnen har sett paret träna karate i grönskande parker, promenera med flätade fingrar och äta romantiska middagar i kvarteren kring Beverly Hills. Den 27 februari tog Dolph Lundgren med sig sin Jenny som bordsdam på en gala där de helt oblygt lät sig fotograferas ihop.

Stylist och karateinstruktör

Jenny Sandersson är verksam i Los Angeles och har sina rötter i Göteborg. I Sverige jobbade hon som frisör, men hon tituleras också ”stylist” på vimmelbilder från Stureplansklubbar.

Framför allt är Jenny aktiv inom karate – där hon kammat hem flera fina priser under göteborgsklubben Keiko. Efter en tids träningsuppehåll, på grund av en knäskada, deltog hon i anrika karatecupen ”British Open” i mars förra året.

”En mycket tuff match som Jenny tyvärr förlorade till högt pris, då hennes knän tagit en hel del stryk utav matchen”, gick det att läsa på hennes hemklubbs hemsida efter tävlingen. 

Förutom passionen för sparkar och slag har Jenny Sandersson ett stort konstintresse. Hon målar tavlor med abstrakta motiv och ställde ut dem för försäljning i en ateljé i Göteborg förra månaden.

 ”När Jenny berättar om sin konst så lyser det i ögonen. En passion för sitt måleri som jag gillar”, bloggade en konstentusiast som besökt hennes vernissage.

Dolph kommenterar inte

Genom Johan Pråmell hälsar Dolph Lundgren att han inte vill kommentera den påstådda relationen med 23 år yngre Jenny. Det vill däremot societetsdamen ­Grete ­Qviberg, 65, känd från ”Ladies på Östermalm” i TV 4 Plus – och moster till Dolphs exhustru Anette.

– Here we go again, säger jag bara. Det är ju så här hela tiden. Det vore otippat om Dolph träffat någon som var tio eller tjugo år äldre, säger hon till Klick!

– Jag tror att det, för Dolphs del, handlar om att han bara vill känna sig ung. Och så är de snygga de här tjejerna, vet du. Fräscha. Så det är ju inte så konstigt. Men det blir problem så småningom, så är det ju.

Av åldersskillnaden?

– Ja. Visst kan det vara åldersskillnad, men det beror på hur stor den är. Hur stor kan den vara för att det ska funka? När man träffar någon tänker man väl att man vill ha en långvarig relation – men vill du bara ha korta relationer är det väl okej, säger Grete Qviberg.

Östermalmsfrun har aldrig träffat Jenny Sandersson och hade ingen aning om att Dolph Lundgren hittat kärleken på nytt förrän hon läste om det i tidningen. Hon har inte varit i kontakt med sin systerdotter men vet att Anette och Dolph varit helt ense sedan en tid tillbaka om att gå skilda vägar.

– De är helt införstådda i uppbrottet båda två och det finns inga problem någonstans. Båda har varit överens, så det känns inte konstigt på det sättet att han träffat en ny, säger ­Grete till Klick!

Via agenten Johan Pråmell avböjer Dolph Lundgren att kommentera Grete Qvibergs uttalanden. Klick! har också sökt Jenny Sandersson utan resultat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN