Skrällen

NÖJE

Swingfly chockade alla – även sig själv: Jag trodde inte vi skulle gå så här långt

1 av 2 | Foto: skålande segrare Både Swingfly och Danny tog sig vidare direkt till finalen efter deltävlingen i Luleå. Men det var Swingfly som skrällde högst. ”Jag älskar Danny, han är genuin och vi är goda vänner. Jag är glad att vi är i final tillsammans”, säger Swingfly.

Luleå. Swingfly chockade alla – och tog hem en plats i finalen.

Efter sändningen var han stum av skrällen.

– Jag kan inte prata just nu, säger Swingfly.

Det var skrällen som alla pratade om.

Swingfly gick direkt till finalen i Globen med bidraget ”Me and my drum” som han framförde tillsammans med Christoffer Hiding och Beatrice Stars.

Efter sändningen var han chockad.

– Jag tappade allt efter resultatet, jag kan inte prata just nu. Jag trodde inte vi skulle gå så här långt, men vi gjorde det, säger Swingfly.

”Me and my drum” är enligt Swingfly en låt som handlar om att nå sina mål.

– Och när du når dit så håller du fast vid det, Jag gjorde en del av det i kväll, säger han.

Sjöng för sin son

I torsdags fyllde hans son Cameron, 2 år, och låten var tillägnad honom.

– Jag tänker på min son. Han är min största kärlek. Jag gjorde det här för min familj, de är viktigast för mig i hela världen. Och när jag träffar dem i morgon kommer jag förstå allt det här, säger han.

Han var också glad över att gå vidare till finalen tillsammans med Danny. De är nämligen kompisar.

– Mina skor började brinna för att jag dansade så mycket när jag hörde hans låt. Jag älskar Danny, han är genuin och vi är goda vänner. Jag är glad att vi är i final tillsammans, säger han.

Danny hyllade också sin kompis:

– Jag har alltid gillat honom och lyssnat på Blacknuss. Alltid tyckt han är jävligt ball när vi har stött på varandra. Och då har jag alltid varit lite för på för jag har alltid tyckt att han är så himla cool. Så det är skitkul att vi båda gick vidare, säger han.

Pernilla Andersson, som gick vidare till Andra chansen, säger att det kändes förlösande att Swingfly gick vidare till finalen.

”Skön lirare”

– Det var en skräll med Swingfly, han är en sån skön lirare. Det här visar att Sverige har börjat trilla ur den här schlagernormen och det är jävligt bra tror jag, säger hon.

MER OM MELODIFESTIVALEN: