Ber om ursäkt på bloggen

avAnastasia Vesterberg

NÖJE

"Jag kände mig fruktansvärt kränkt"

Hon hotade en journalist med stryk och kallade honom ”bögjävel”.

Nu ber bloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson om ursäkt.

– Jag kände mig fruktansvärt kränkt.

Det var efter att Nyheter24 publicerade en video där Kissie, Alexandra Nilsson, och hennes bror delar ut propaganda för Nationalsocialistisk front (nuvarande Svenskarnas parti) som bloggerskan blev hotfull. I ett inspelat samtal med Nyheter24 nöjeschef Pascal Engman skriker hon bland annat:

– Du ska hålla käften och ta mina hot seriöst och du kommer få spö i kväll, fattar du det.

Nu tar annonsörer avstånd

Med en halv miljon besökare dagligen är Kissie Sveriges största bloggare. Men efter de grova hoten vill flera tunga annonsörer dra sig ut, skriver Dagens Media i dag.

Interflora är bland andra en stor annonsör som inte vill synas i samanhang med Kissie.

Åsa Sköldekrans, pressansvarig på Interflora säger:

– Vi tar självklart avstånd från allt vad gäller främlingsfientlighet och diskriminering.

Även annonsören Tele2 tar avstånd från nazihoten.

– Vi vill synas där det är vettiga människor som driver vettiga sajter, säger Frippe Stenberg, svensk marknadschef på Tele2.

Kissie ber om ursäkt

En och en halv timme efter Dagens Medias artikel om missnöjda annonsörer träder Kissie fram och skriver en offentlig ursäkt på sin blogg:

”Här med tar jag avstånd från alla rasistiska och nasistiska åsikter. Jag ber dock om ursäkt för mitt utbrott på nyheter24’s reportrar. Andledningen till varför jag ragerade som jag gjorde var en den självklara andledningen att jag kännde mig så fruktansvärt kränkt när någon försökte vinkla det till att jag skulle ha några som helst rasistiska åsikter. Jag tar helt och hållet avstånd från det som sagt, jag tycker alla männsikor är lika mycket värda.”

Hon skriver också:

”Videon är inspelad för ca 4 år sedan för till min lillebrors blogg där han ville få fler läsare, videon är alltså inte seriös och han menar inget illa i videon. Han var alltså runt 15 årsåldern, och ville enbart provocera.”